FC Barcelona na svojej oficiálnej stránke potvrdila aj odchod Abela Ruiza do Sportingu Braga.

Barcelona sa s portugalským tímom dohodla na hosťovaní hráča do 30. júna 2020 a potom ho Braga musí odkúpiť za 8 miliónov eur. Katalánci si zabezpečili to, že Ruiza môže spätne odkúpiť a Mundo Deportivo informuje o sume 40 miliónov eur.

20-ročný hráč prišiel do Barcelony ešte v roku 2012 z Valencie. Ruiz začínal svoju kariéru v infantil A, potom hrával za cadete A a juvenil A, v drese ktorého získal titul v mládežníckej Lige Majstrov a vo finále tohto turnaja strelil gól Chelsea. Ruiz bol úspešný aj na medzinárodnej scéne, keď sa stal Majstrom Európy do 17 a do 19 rokov. V Barcelone B odohral 68 zápasov a strelil 9 gólov. V prvom tíme FC Barcelona však nastúpil len v zápase proti Getafe na 21 minút.

Barcelona poďakovala hráčovi za jeho oddanie a angažovanosť a do budúcnosti mu želá veľa šťastia a úspechov. Sám útočník na Twitteri napísal: "Dnes sa lúčim s miestom, ktoré bolo mojim domovom celých osem rokov. Mám len slová vďačnosti všetkým ľuďom, ktorí pôsobia v tomto úžasnom klube, v ktorom som si to užíval od samého začiatku. Vždy budem vďačný La Masii a jej členom. Budem vás nosiť vo svojom srdci!"

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

jan22

7
2020-02-01 10:11:52

Samé fantastické predaje a nákupy, múdre vedenie klubu, každý nákup za drobné a predaj s veľkým ziskom. Odišli len hráči riadne vyskúšaný v zápasoch a neosvedčili sa. Prichádzajú hráči s veľkým potenciálom . To hlavné čo nás musí tešiť, Rakitič ostáva,... bisťu, to sú bomba správy na konci prestupového obdobia , len tak ďalej, vždy je možné niečo urobiť, aby bolo ešte horšie.

sonetcz

22
2020-02-01 10:26:06

Zase klid, ani tento hráč se pořádně neprosadil v třetí lize, jsme barcelona, která musí každej zápas vyhrát, nebo jsou všichni naštvaní. Vždy se nadává, jak odešel ten a ten hráč, ale řekněte mi někoho, kdo se "venku" prosadil. I ten Paco už je v jiném týmu po roce, teďka vyletl Adama, ale je již nějakou dobu pryč a první půl sezóny hraje a má nějakej výkon, do té doby byl hroznej. Brečelo se tehdy Tello, Jefferson, kde jsou teď? Barca dělá strašné obchody, ale nemusí se brečet předem, když ten hráč nic ještě nedokázal a nemá třeba stabilní výkony. Když bude jo dobrej ten hráč, máme zpětnou možnost koupit je, za poměrně hezkou částku na tyto roky inflace.

Maaca

8
2020-02-01 13:40:44

Naprostý souhlas. Aby šel útočník z Bečka do ácka tak by měl být minimálně nejlepším střelcem Bečka. Ale to on nebyl. Nejlepší střelec tam je záložník Monchu takže tenhle kluk na nás proste zatím nema

PETERKRIZAN

-1
2020-02-02 08:31:54

Myslim,že niektorí tu stratili zdravý rozum,neperspejtivnych hráčov speňažime,ešte i kritizivane je športove oddelenie,ak hráči ktorí sa nevedia presadiť v tretej lige máju byť perspektivou tohto klubu a najlepší strelec mladeznickych MS omylom,tak už teda neviem,neviem,čo tito fanúšikovia vlastne chcu,alena,eague,todibo perez,puig,abel riuz,arajuo,miranda,fakt si niekto mysli,ze tato zostava moze ťahať barcu k uspechom?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.