Právě uzavřené přestupové období ukázalo, že se Barcelona rozhodla do budoucna omladit svůj kádr. Prim ale nehraje La Masia, nýbrž talentovaní fotbalisté zvenčí.

Několik hráčů Barcelony už překračuje hranici 30 let a tak Blaugranas začínají svůj tým oživovat mladými hráči. Zajímavostí však je, že Katalánci nevyužívají primárně La Masii, naopak investují do talentovaných hráčů cizích klubů. V lednu Camp Nou opustili Carles Peréz, Carles Aleñá a Abel Ruiz, zatímco klub oznámil budoucí příchod Matheuse Fernandese a Francisca Trincãoa.

Trincão z portugalské Bragy vyšel Katalánce na 31 milionů eur, ke klubu se připojí v červenci, a to na 5 let s výkupní klauzulí ve výši 500 milionů eur. „Jsem velmi šťastný, bude to pro mě čest, že budu od 1. července oblékat dres Barcelony,” uvedl mladý Portugalec na twitteru poté, co byl jeho přestup oficiálně oznámen. „Do té doby je však mé tělo i duše oddána Braze, budu i nadále plně soustředěn, abych svému současnému týmu pomohl dosáhnout mnoha úspěchů.”

Další mladou akvizicí je dnes již bývalý záložník Palmerias Matheus, za kterého Barcelona zaplatila 7 milionů eur + 3 další možné v bonusech. Po podpisu 5leté smlouvy a nastavení výkupní klauzule na 300 milionů eur poslal klub brazilského mladíka hned na hostování do Realu Valladolid, kde bude působit do konce sezony. 

Zároveň Barcelona v lednu přišla o 3 odchovance - Aleñá odešel na hostování do Betisu Sevilla, Peréz přestoupil do Říma a Ruiz do Bragy. Do tohoto seznamu by pak mohl být zařazen také Alejandro Marqués, který byl poslán do Juventusu. Byť tedy klub chce nadále sázet na mladé hráče, vypadá to, že La Masie opět prioritou není.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Filko

12
2020-02-02 09:15:46

To robila aj kedysi davnejsie, akurat, ze z vlastnych radov...produkty la masie

myzuFCB

4
2020-02-02 10:09:18

Máme jednu z najslávnejších akadémii sveta i keď v posledných rokoch bohužiaľ jej kvalita o niečo klesla, stále tam máme hráčov ktorí majú budúcnosť v prvom tíme, no vedenie radšej siahne po hráčoch z von ako by sa malo poobzerať doma. Filozofia tohto klubu sa začína strácať a to je hanba. Budem fakt rád keď toto vedenie na budúci rok skončí.

Goncuk

3
2020-02-02 10:15:51

Keď som si pozrel Trincaoa , a potom porovnal s Perezom, potom som už rozumel, prečo vedenie si vybral radšej prvého menovaného, napriek tomu že Perez je z La Masie

lovefootball

6
2020-02-02 10:20:01

Ti najtalentovanejsi (Perez a Fati) predsa sancu dostali.

daVinci

0
2020-02-02 11:14:22

Oni sú v tej Barcelone permanentne na drogach. Tak za Viniciusa Jr. A Rodryga Mali problem dat 8, ale teraz v pohode 10 mega za hráca ako nic sa nedeje, našiel som vo vrecku. A Vinicius s Rodrygom silú aspon kridla, a nie založnici, ktorych aj do buducna mame kvalitne zastupenie. Dufam, že Abidal dostane padáka. Hráč to bol perfektný, ale na športoveho riaditeľa nemá.

emiliano

0
2020-04-17 11:48:39

Tie nákupy a vzápätí hosťovania, to je katastrófa. Ani neviem, či sa niekto vôbec vrátil z hosťovania domov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.