Médiá informovali o podrobnostiach príchodu Francisca Trincãa a predaja Abela Ruiza. Známy agent Jorge Mendes môže na týchto operáciách zarobiť nemalé peniaze. Katalánsky denník Sport tvrdí, že Barcelona bude môcť vykúpiť Ruiza až v roku 2022.

Španielska tlač hneď po zverejnení prestupu Francisca Trincãa uviedla, že veľkú úlohu zohral v rokovaniach agent Jorge Mendes. Ten sprostredkoval aj predaj Abela Ruiza do Sportingu Braga a predtým sa zúčastňoval aj na rokovaniach medzi Barcelonou a Valenciou v prípade Rodriga. Novinár New York Times Tariq Panja zverejnil vyhlásenie portugalského klubu, v ktorom boli predstavené detaily operácie. Sporting je totiž akciová spoločnosť a o všetkých operáciách na prestupovom trhu musí verejne informovať. Zo zverejneného dokumentu vyplýva, že Mendes môže na celom prestupe pekne zarobiť a to aj napriek tomu, že nie je agentom hráča.

Celkové náklady na transfer Trincãa dosiahli výšku 30 940 140€. Katalánsky denník Sport informuje, že na konto Bragy bude pripísaných len 15 miliónov eur, pretože Sporting zaplatí 8 miliónov eur za Abela Ruiza a 7 miliónov eur zinkasuje prostredník v rokovaniach, teda Jorge Mendes. Zostávajúca suma bude pridelená na tkz. mechanizmus solidarity - platba predchádzajúcim klubom hráča. Mendes už podľa zverejneného dokumentu zinkasoval 1,5 milióna eur a ďalších 5,5 milióna dostane ako bonus za úspešne dotiahnutý prestup.

Denník Sport zároveň informuje, že Barcelona si zabezpečila 20% z budúcej predajnej sumy Abela Ruiza. Odstupná klauzula hráča má hodnotu 45 miliónov eur a Katalánci môžu hráča odkúpiť za 40 miliónov. Urobiť to však môžu až po 1.7.2022. Katalánsky klub v oficiálnom vyhlásení uviedol len to, že má možnosť kúpiť Ruiza späť, ale neinformoval za akú sumu.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

Zmazaný užívateľ

0
2020-02-05 10:58:35

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.