Ak Barca ani Madrid nezaváhajú v nasledujúcich troch dueloch, na Bernabéu budú prvého marca súperiť o prvé miesto v tabuľke. 

Bez toho, aby sa viac museli koncentrovať na pohár a tesne po tom, ako odohrajú svoje osemfinálové zápasy Ligy majstrov, proti sebe nastúpia Real a Barca, akoby im išlo o všetko. Do konca ligy ostáva 16 zápasov a hoci by sa mohlo zdať, že 48 bodov, ktoré sú v hre, je dostatočne veľa, všetci zúčastnení začínajú cítiť, že boj začína vrcholiť. Vypomstiť sa môže každé zaváhanie, a to obzvlášť pri súčasných rozdieloch medzi jednotlivými tímami. Madrid má na Barcu trojbodový náskok a o jeden zásah lepšiu gólovú bilanciu (49 bodov v porovnaní so 46 a +27 gólov v porovnaní s +27). Netreba zabúdať ani na to, že v prvom vzájomnom stretnutí na Camp Nou sa zrodila bezgólová remíza. 

Barca je v tejto sezóne solídna doma, no mimo Camp Nou sa nesmierne trápi, čo ju stálo stratu líderskej pozície. Katalánci sa v tOmto ohľade musia zlepšiť, pretože na nich v nasledujúcich kolách čaká hneď niekoľko mimoriadne komplikovaných výjazdov. Prvý z nich sa uskutoční už prvého marca o 21.00 hod na Santiago Bernabéu. 

Ešte pred 23. kolom čaká na oba tímy zhruba rovnako náročný program. Real si zmeria sily s Osasunou, Celtou Vigo a Levante, zatiaľ čo blaugranas vyzvú Betis, Getafe a Eibar. Cieľom tímu Quiqueho Setiéna je získať plných deväť bodov, aby v Clásicu mohol získať opäť líderskú pozíciu. 

Po tom, čo odohrajú zápas s Realom, čaká na Barcelončanov viacero komplikovaných súperov. Doma narazia na Sociedad, Leganés, Athletic, Atlético, Espanyol a Osasunu, zatiaľ čo súboje vonku majú naplánované s Mallorcou, Sevillou, Celtou, Villarrealom, Valladolidom a Alavés.

Madrid bude hrať doma s Eibarom, Valenciou, Mallorcou, Getafe, Alavés a Villarrealom. Vycestuje na trávniky Betisu, Sociedadu, Espanyolu, Athletic, Granady a Leganés. 

Je možné, že súboj o titul bude vyrovnaný do posledného kola.

Zdroj: md
Foto: md

Zmazaný užívateľ

25
2020-02-09 14:25:50

No tak plán by měl být jasný a jednoduchy - dat o gol víc než soupeř...;)

mazanyhrac

15
2020-02-09 15:05:23

Spíš o dva, mám tam handicap :)

dalibor

10
2020-02-09 17:00:30

Plán je jasný. Nezraniť sa, lebo nebude mať kto hrať...

Federer

2
2020-02-09 19:00:29

To sú zbytočné výpočty. Aj Leganes, atď. môžu zorať body najlepším. Liga sa vyhráva so slabými nie v Classicu. Tak to bolo odjakživa.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.