Joaquín Sánchez patrí vo svojich 38 rokoch medzi najvplyvnejšie osoby španielskeho futbalu. Odkedy sa vrátil z Fiorentiny, kde sa vypracoval až do roly kapitána, ho fanúšikovia považujú za jednu z najväčších opôr v celej ligovej súťaži. 

Tento futbalista, ktorý sa narodil v Puerto de Santamaría, má výnimočnú schopnosť - obdivujú ho priaznivci naprieč celým fanúšikovským spektrom od Madridu, cez Barcu až po Atlético. Rešpektujú ho pre jeho nesmiernu lojálnosť a každodennú prácu, vďaka ktorej je schopný podávať kolo či kolo kvalitné výkony. 

Hoci má už 38 rokov, aj naďalej vyniká ako obávaný krídelník, ktorý je nesmierne rýchly, presný a kreatívny. Je odchovancom Betisu, v ktorom herne dozrel, aby následne hral za Valenciu, Málagu a Fiorentinu. Naspäť na Estadio Benita Villamarína sa vrátil pred piatimi rokmi, keď bol už pokročilý tridsiatnik a mnohí ho odpisovali. No odvtedy nastúpil do vyše 160 duelov a patrí medzi opory svojho mužstva. 

Je prirodzené, že sa ako hviezda La Ligy Santander počas ostatných dvadsiatich rokov ocitol hneď viackrát v hľadáčiku Barcelony. Dokonca môžeme povedať, že bol neraz nesmierne blízko k tomu, aby sa stal jej hráčom. Prvýkrát sa takáto situácia udiala ešte v lete 2003. Katalánci mali za sebou nepodarenú sezónu, v ktorej sa s odretými ušami dostali do pohárovej Európy dostali zo šiesteho miesta v tabuľke. 

V Barcelone potrebovali revolúciu kádra a dvadsaťdvaročný Joaquín z Betisu sa stal pre jej vedenie jednou z priorít. Medzi obomi stranami vznikla aj prvá dohoda, pričom z Camp Nou ponúkali šesť miliónov eur a troch svojich hráčov - Geovanniho, Alfonsa Péreza a Daniho Garcíu Laru. Napokon však prišli voľby a zvyšok je históriou. 

Novým barcelonským prezidentom sa stal Joan Laporta, a ten sa rozhodol kúpiť namiesto Joaquína brazílskeho mladíka Ronaldinha

Joaquín napokon odišiel z Betisu až v roku 2006, keď za neho Valencia neváhala zaplatiť 25 miliónov eur. Do svojich radov ho chceli získať aj v Reale Madrid. 

Zdroj: sport
Foto: sport

singo1

3
2020-02-09 19:33:24

Všetci hráči sveta mohli byt v barce čo sveta galaxie
Mohol ten aj ten dokonca aj henten

LaBrie

8
2020-02-09 19:43:54

Dobre urobili, ze ho nekupili, mozno by potom nebol Ronaldinho....

dalibor

3
2020-02-10 00:04:51

čudné, že valencia bola jeho strop. myslím, že mal aj na viac. prestup do fiore som nechápal

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.