Barcelona má v defenzíve stále obrovské problémy. Betis strelil Kataláncom dva góly. Tí inkasovali v lige najviac gólov za posledných 17 rokov. Setién však môže mať problémy so zostavením obrannej štvorice aj v nasledujúcom zápase proti Getafe.

Hra Barcelony v zápase proti Betisu ukázala niekoľko dôvodov k optimizmu. Katalánci predviedli účinný vysoký presing, dokázali sa udržať pri lopte, boli nebezpeční a útočné akcie boli plynulejšie. Obrovským problémom je však hra v obrane a tam je priestor na zlepšenie enormný. Potvrdzuje to aj počet inkasovaných gólov v podaní mužstva. V najbližších týždňoch je práve zlepšenie defenzívy najväčšou výzvou Quiqueho Setiéna v Barcelone. Nie je to však jednoduché už len z dôvodu stavu v kádri.

Umtitiho pasivita

Katalánci v zápase inkasovali od Betisu dva góly a dvakrát museli naháňať náskok súpera. Celá obranná formácia pôsobila neisto a množstvo výčitiek smeruje na adresu Samuela Umtitiho. Štatistiky síce ukazuje, že zaznamenal najviac prihrávok (90) a spolu so Semedom získal pre mužstvo najviac lôpt (obaja po 8), ale v kľúčových momentoch jeho chyby vyšli mužstvo pridraho. Pri oboch góloch nechal Nabilovi Fekirovi priveľa miesta na strelu. V prvom prípade stál v ceste Lenglet, ktorý zahral rukou a bola z toho jedenástka. Pri druhom góle bol Francúz až prekvapivo pasívny. Obrancovia Barcelony mali problémy ubrániť Fekira aj pri ďalších akciách. Umtitiho forma určite vyvoláva otázniky.

Najviac inkasovaných gólov za posledných 17 rokov

Problémom je aj to, že Gerard Piqué má v tejto sezóne na konte už 10 žltých kariet, takmer dvakrát viac v porovnaní s uplynulou sezónou. Katalánec musí častokrát faulovať, aby súpera vôbec zastavil. Dostane kartu a neskôr si po zvyšok zápasu musí dávať pozor. Jordi Alba má najhoršiu formu odkedy sa pripojil k Barcelone a Sergi Roberto s Nelsonom Semedom sú na pravej strane pre vlastné mužstvo takisto zdrojom nebezpečenstva. Slabú obranu potvrdzuje aj počet inkasovaných gólov. Barcelona inkasovala v La Lige už 28-krát. Tak zlú štatistiku mali Katalánci naposledy v sezóne 2002/2003. Pre porovnanie - Real Madrid inkasoval len 14 gólov, Atlético 15 a napríklad také Getafe 20.

Problémy aj pred zápasom proti Getafe

Nasledujúcim súperom FC Barcelona je Getafe, ktoré je v súčasnosti na štvrtej pozícii. Hoci sa zápas hrá na Camp Nou, určite pôjde o náročný duel. Katalánci musia samozrejme zlepšiť obranu, ale jednoduché to nebude aj kvôli stave v kádri. Lenglet sa totiž na tento zápas vykartoval a Piqué má zdravotné problémy, hoci dnes trénoval aspoň individuálne. Problémy má aj Samuel Umtiti, ktorému po včerajšom zápase opuchlo koleno. Nie je vylúčené, že bude musieť zahrať Ronald Araujo z rezervy.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

PETERKRIZAN

top komentár
67
2020-02-10 17:32:25

Co na to abidal,mozno nakoniec bude stopera hrat busqets s arajuom,400 predrbanych milionov a nema 11 hracov na zapas proti getafe

mikimi122

18
2020-02-10 17:42:26

Som zvedavý ako chcú v lete riešiť tú obranu. Dúfam, že zo Semedovho odchodu sa upustilo, ale trápia ma stopéri. Dajme tomu, že Pique a Lenglet ešte zostanú, potom tu máme Umtitiho, ktorý nie vždy ukáže dobrý výkon. Ja osobne dúfam, že do leta naberie formu a nebudeme ho musieť predať, keďže na trhu ani veľa dostupných náhrad rovnakej kvality nie je. Max. dúfať, že Schalke neodkúpi Todiba a ak áno, tak treba zháňať 4. stopéra, pokiaľ sa ešte neukáže Araujo. Toľko neznámych, no uvidíme ako to bude.

Milan87

-31
2020-02-10 18:02:15

Keby prisiel emerson semedo by sa do hry už nedostal

mikimi122

10
2020-02-10 19:23:04

Emersom bude keď tak dvojka za Semedom. Roberta treba aspoň z tej obrany dostať preč.

GabrielSVK

22
2020-02-10 17:53:09

Som veľmi zvedavý na leto a akých hráčov budú riešiť. Lebo ak chcú vyhrať LM s hráčmi, ktorých teraz máme, tak dovi dopo. Pique už má vek a navyše je slabý. Má nevyrovnané výkony. Lenglet, to nie je stávka na istotu. A nie je zlý, ale ako kvalitného stopéra by som ho určite nenazval, keď vidím zápasy takého Liverpoolu, Bayernu, či Juventusu. Alba, ten raz zahrá dobre a raz slabšie. Roberto, to je slabota, na neho sa spoľahnúť nedá. Rakitič, ten už snáď u nás skončil, Busquets je nevyspytateľný, Vidal je bojovník, ale tiež má svoj vek a je možné, že Barcelonu opustí. Arthur a de Jong, hlavne druhý menovaný sa snaží asi najviac. Griezmann, za tie peniaze, ktoré sme za neho dali je to skôr sklamanie, než potešenie. Suaréz, ten zrejme tiež končí. Je starý a poriadne neefektívny v poslednom čase. Fati sa pomaličky rozbieha, ale stále je to ešte len mladý chlapec. A Messi je hlavný motor. Takže hráčov ako Pique, Lenglet, Suarez, Roberto - lavička. Rakitič dovidenia a kúpiť kvalitných dvoch stopérov, kreatívneho stredopoliara a bombardéra do útoku.

Federer

6
2020-02-10 19:42:30

Do čerta celé mužstvo vymieňaš. To nemáme výsledky ? Jasné, žiadnych 20 bodov náskoku ale aj iné mužstvá sa zlepšili. Náš najväčší problém je rozohrávanie útokov, na to že ideme od brankára už všetci prišli. A tam nie je chyba Busquetsa atď. že ťažko prijímajú prvé lopty, tam je problém že v rizikovom prípade pri vykopnutí lopty ju nemá kto VYSOKÝ prijať ! Máme trpazlíkov ak to porovnám s 180 - 190 cm vysokými súpermi. Okrem toho Barca NIKDY nevedela hlavičkovať, Barca hrala vždy po zemi. Preto ma serie ak sa hovorí DNA Barcy. To NESMIE byť manna. Na takú mannu musia byť variácie, takže treba 1 hrotového vysokého aspoň 180 - 183 cm. Nemáme a na trhu neexistuje taký hrot. Ani ten Lautaro hoci je fakt ináč dobrý.

GabrielSVK

5
2020-02-10 23:33:16

Toto sú veci, ktoré sa mali začať riešiť už dávnejšie. Ja neviem, akože nesleduješ zápasy ? Nevidíš, ako tá obrana horí a často nestíha ? Však to je na smiech, aké chyby robia. Doslova školácke. Ale to je už niekoľko sezón. Suarez už druhú sezónu nič nehrá. Kúpili Griezmanna, ale na čo, keď aj tak nehrá hrot ? Roberto s Rakitičom sú jaloví už minimálne dve sezóny. Rakitič minulú sezónu nič nehral a furt bol v základe. A koľkí hráči hrali slabo, ale hrali základ ? Chyba trénera, ktorý mal byť vymenený po Liverpoole. A naše vedenie opäť nič nespravilo. Hráči si robili čo chcú. Valverde povedal Piquemu, že nikam nejdeš a aj tak išiel. Ono nejde len o samotné trénovanie, ale aj o ten prístup a akúsi "životosprávu". Však len včera, za tým Fekirom nestíhali a doslova ho "dokopali", len aby ho zastavili. Tam mohol byť Vidal rád, že nedostal červenú za to ako ho kopol. Robil si z našich hráčov kúžele. A to je len "nejaký" fekir a Real Betis. Čo chcú robiť, ak dostanú taký Bayern, či Liverpool. Ja sem-tam pozriem nejaký iný zápas okrem Barcelony, ale to nasadenie je oveľa väčšie. Aj tá kondícia tých hráčov. A Bayern tiež rád podrží loptu, City tiež, ale tí hráči behajú, idú do tela, pohybujú sa. My sme doslova zaspali dobu a polovica hráčov sa zobudila. Však okrem Messiho nemáme hráča, ktorý by dokázal niečo vysvetliť. Však to je na smiech. Ja nevravím, že máme mať hráčov ako Alves, Iniesta či Xavi, ale k Messimu ešte treba minimálne jedného záložníka. Ja neviem, tu má ešte polovica ľudí asi nasadené ružové okuliare.

Federer

4
2020-02-10 19:43:29

P. S. Gabriel : máš 400-500 mil. ? Na toľko hráčov ? A FIFA ?...

tunno

0
2020-02-10 20:29:35

Pique Lenglet su slaby a Buskec nevyspytatelny, to si nasadil riadny mimozemsky meter. Branit vysokou obranou nie je jednoduche pozri sa na Pepa, s mega drahymi stopermi im obrana horela jak fakla v LM dokonca aj proti priemernemu totenhamu. Niektori mate naroky na stoperov fakt mimo reality.

Nostradamus99

35
2020-02-10 17:56:38

Karma je zdarma. Vyhodili Todiba, ktory v kazdom zapase co nastupil podal solidny vykon aj ked ho saso 95% zapasov susil na tribune, a teraz nema kto hrat stopera. Vyhodili Carlesa pereza a o tyzden sa zranil dembele. Dakujeme vedeniu

Menoivan

-2
2020-02-10 22:27:46

A predali aj Minu, ktorý bol schopný strieľať góly.

galibier

16
2020-02-10 17:56:57

Umtitimu zasa opuchlo koleno?....odohral 2-3 zapasy a zasa problem?takze ja na Setienovom mieste by som postavil vec takto..alebo sa das ihned pi skonceni operovat a pokusia sa to dat do poriadku,kedze liecba inymi prostriedkami je evidentne neucinna,alebo si hladaj novy klub...

L0G1K4

12
2020-02-10 18:02:38

Třeba je jen lehce nateklý po úderu to nevíme, tak netřeba paniku.
Navíc koleno je hodně citlivý a zranitelný a pro sportovce obzvlášť. Operace kolene není vždycky řešením, protože občas ani moc nepomůže, já jsem po dvou a vím o tom svoje...

LaBrie

1
2020-02-10 22:06:36

Umtitiho koleno je ako Dembeleho hamstring....

cruyff

-1
2020-02-10 19:41:43

športové vedenie sa trasie v základoch...neinvestovať ani euro a vyhrať LL a LM.....SCI FI...začína nám hniť obrana....budete sa mnohí čudovať, ale najlepšia voľba a investícia do budúcna je kúpiť čím skôr ŠKRINIARA.... pozorujem jeho štýl hry, správanie, hru pod tlakom, odoberanie lôpt súperovi, presne hlavičky spoluhráčom, odvážne prihrávky s tvorením hry.. atd...po včerajšom zápase AC vs IM by som, ako scaut FCB sadol do lietadla a podpísal s ním okamžite zmluvu..Umtiti, ak nemá vedľa seba Piqueho, tak je jalový...lepšie to v obrane už nebude...pokusy trénera o doplnenie z Bčka je krátkodobý hazard...konečne by sme sa mali prestať hrať na piesočku, lebo nám ujde vlak..neviem či som dobre čítal v šp. tlači, ale vraj sa Abidal vyjadril že je príchod Neymara je možný a dnes som sa dočítal z našeho sk zdroja, že Abidal sa vyjadril, že Neymarov prestup a ešte nejakého hráča nie je možný..ak sa naozaj takto negatívne vyjadril na adresu Neya, tak by si mal ABI zbaliť kufre.....visca..

Federer

0
2020-02-10 19:47:43

Cruyff : v talianskej lige. Tam stačí. To je nahrávač dozadu ako Roberto. Akorem Hamšíka sme nikdy nemali a ani nebudeme mať hráčov hodných Barcy. A to som zažil časy Adamca, Kvašňáka, dokonca Titusa Buberníka. Lenže oni vtedy nemohli do zahraničia, Jodip Broz Tito to svojim dovolil a pozri : Mijatovič v Reale a neskôr športový riaditeľ Realu. Ale na to si tu mládež nemôže pamätať. Ďuro szikora, môj kámoš Jaro Kravárik - tak ich chceli no nič nemohlo byť. Od vtedy ani ŇŇŇ.

Federer

1
2020-02-10 19:48:28

***Josip - oprava

Federer

4
2020-02-10 19:50:16

Dodatok Cruyff : Abidala som zbožňoval ale tak ako výborný hráč nemusí byť dobrý tréner tak nemusí byť ani dobrý pán riaditeľ. Jedine raditeľ - radí aj to na hovno.

cruyff

0
2020-02-10 22:59:16

ja som zažil aj Pelého..

tunno

4
2020-02-10 20:32:12

Vyzvou na tuto sezonu je udrzat zdravych stoperov na velke zapasy a nahradit nejakym sposobom Suareza. Ostatne funguje napodiv za kratky cas dobre.

Less

-3
2020-02-10 23:50:01

Umtiti rezignoval (obáva sa obnovenia zranenia kolena)a preto z neho už nebude nikdy poriadny obranca. Bude z neho len podpriemerný hráč,ktorého by sa Barca mala čo najskôr zbaviť, pretože jej narobí v zápasoch obrovské problémy.
Firpo je neuveriteľná katastrofa. Buď je ešte stále z toho,že hrá za Barcu strašne stresovaný alebo je naozaj totálne neschopný. Všímal som si jeho hru v posledných zápasoch v ktorých hral a môžem povedať,že to je niečo hrozné. Ten hráč nemá ani na našu ligu nieto ešte na La Ligu.
Lenglet,Pique a Jordi Alba sú už len priemerní obranci takže niet sa čomu čudovať, že obrana je už dlhý čas jedna katastrofa. Neviem či v La lige má ešte niekto tak slabú obranu. Preto výsledky v podobe veľkého počtu obdržaných gólov už ani nie sú prekvapením. Ak sa k tomu pridá neskutočne slabá hra Roberta a často i Rakitiča je vlastne veľké šťastie,že sme v tabuľke tam kde sme. Tréner Valverde (Setiéna je ešte asi zbytočne hodnotiť) spolu s vedením klubu tak zdevastovali tento tým,že ak nenastane cez letné prestupové obdobie zásadná zmena zostane tento tým len tieňom tej slávnej Barcelony. Ľutujem Messiho,že na sklonku kariéry nemá v týme prakticky nikoho s ktorým by mohol na úrovni spolupracovať. Čo ho môže znechutiť a urýchliť koniec jeho úžasnej futbalovej kariéry.

Gabriel45

0
2020-02-11 12:31:07

Vyčkaj času ako hus času. Ryba smrdí od hlavy. Zodpovedni nech "zaberú" a vysledky budú. Trpezlivosť rúže prinesu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.