Frenkie de Jong patril medzi najlepších hráčov v zápase na Benito Villamarín. Holanďan po Messiho prihrávke dokonca strelil gól. 22-ročný záložník ukázal skvelú rozohrávku a kontrolu rytmu akcií.

De Jong v posledných týždňoch nepredvádzal svoj najlepší futbal. Na Benito Villamarín však predviedol niečo úplne iné. Holanďan zrýchľoval akcie svojho mužstva a keď bolo potrebné, tak hru upokojil. Vedel, v akom momente si vhodne nabehnúť si do priestoru, výborne kontroloval loptu a istil svojich spoluhráčov.

Zápas sa pre De Jonga začal veľmi dobre, keď gólom reagoval na otvárací presný zásah od Canalesa. Pre bývalého hráča Ajaxu išlo o prvý gól od 14. septembra. Holanďan si však je vedomý toho, že hoci je jeho primárna úloha v tíme iná, musí pomôcť aj v strieľaní gólov či asistovaní a predovšetkým teraz, keď Setién nemá k dispozícii dostatočný počet útočníkov. V zápase proti Betisu urobil De Jong v tomto smere rázny krok vpred. Predviedol výkon na úrovni, ktorou očaril v Ajaxe a nakoniec sa presťahoval do metropoly Katalánska.

V zápase proti Betisu odvážne dirigoval hru a vedel, kedy akcie zrýchliť a kedy spomaliť. Pomáhal mužstvu udržať sa pri lopte a snažil sa istiť svojich spoluhráčov. Príjemne prekvapil aj fyzickou pripravenosťou. V záverečnej fáze zápasu mali problémy s kondičkou ako hráči Betisu, tak aj niektorí hráči Barcelony, no na De Jongovi túto únavu nebolo badať. Bol 5-krát faulovaný, vybojoval 6 lôpt. Viac kontaktov s loptou mal len Umtiti. Zaznamenal 90% presných prihrávok. Úspešné boli všetky jeho driblingy a vyhral 8 z 12 osobných súbojov. Na Benito Villamarín si De Jong vyznačil cestu, po ktorej musí ísť.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

gol0o

27
2020-02-11 11:52:51

Skvelý hráč s veľkou budúcnosťou :)

elpistolero

22
2020-02-11 11:57:45

frenkie si tam nabehol a zakoncil ako messi par rokov dozadu ked dostal prihravku od xaviho alebo iniestu. pekna spomienka a setien ako vidim chce vyuzit jeho potencial ktory v nom drieme a vysuva ho vyssie co zacina mat aj efekt. len tak dalej



LM10

17
2020-02-11 12:56:00

Mne sa najviac páči na ňom, že so svojím výkonom sa nikdy neuspokojí a stále hľadá priestor na zlepšenie. Veľmi príkladný prístup a postoj hráča, z čoho by si nejeden skúsený hráč v kádri mal brať príklad. Máme veľké šťastie, že sa nám podarilo získať ho.

mazanyhrac

11
2020-02-11 13:14:06

Super hráč, navíc neúnavný, může nastupovat na mnoha pozicích, nekazi

pepino64

1
2020-02-11 16:27:26

konečně hráč co ví jak se dnes hraje a má hrát1Jediný pořádný nákup za let1A Griezman má též potenciál,jen ho výužívat.

wwww

2
2020-02-11 20:53:45

Za túto "kritiku" musím dať každému diskutujucemu +. Už teraz je to výnimočný hráč, hoci v mladom veku. Potrebuje len stále dôveru, neznechutit ho zbytočnou kritikou. On je vždy aktívny, má prehľad aj rozum a suverénne pracuje s loptou.. Okrem neho zo súčasných Arturo , Semedo, Ansufati, ak sa raz dá dohromady Dembele.. To by mohli byť hráči, ktorí by nás v budúcnosti nielen bavili, ale aj tešili s výsledkami

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.