Komentář Ramira Aldunateho z deníku Marca, který pojednává o aktuální situaci v katalánském klubu.

Zprávy o tom, že si Barcelona údajně najala PR společnost, která by napadala klubové legendy, je jen posledním střípkem dramatu, které se v klubu už nějakou dobu odehrává. Barcelona je momentálně až po uši ve stavu konstantní krize, což činí stále více a více těžší věřit tomu, že tento tým dokáže dosáhnout na hřišti nějakých úspěchů. 

Barcelonští fanoušci už musí být unaveni, když vidí svůj tým v titulkách článků v takto negativních konotacích. Stejně jako se dělo v podobných příkladech v minulosti, o klubu se mluví více v souvislostech s aktivitami mimo hřiště: Chaotické propuštění Ernesta Valverdeho, neschopnost získat toho trenéra, který měl být původně prioritou, problémy na přestupovém trhu a také fakt, že nyní tým musí brát hráče z Barcelony B...

Představitelé klubu přitom odmítají zprávy, které vyšly v pondělí na povrch. Čas a možná až justice určí, kde nakonec leží pravda a kdo lže. Ale já sám jen těžko věřím tomu, že by moji kolegové skočili do vody šipku, aniž by se předtím ujistili, jestli je v bazénu nějaká voda. O čem ale jsem přesvědčený, je to, že by klub měl uspořádat volby dříve. Členové klubu by měli dostat možnost říci, zdali jsou spokojeni s tím, jak je Barcelona řízena.

zdroj: marca.com
foto: besoccer.com

LaBrie

25
2020-02-18 09:32:58

Samozrejme by boli predcasne volby najlepsim riesenim, tych problemov momentalne co Barcelona ma, je niecoho dosledok......a ide to od 10-tich k 5-im.....

cruyff

18
2020-02-18 10:13:33

chobotnica a LA ROSELL.....najväčšou chybou bolo, keď po zabasnutí Rosella neboli predčasné voľby....tam sa začala celá ODYSEA, ktorá nás teraz ťahá ku dnu....veľké prachy pomútili hlavy aj socios, ktorým to bolo a je asi u prdele, lebo, ak by to tak nebolo , tak dnes by sme boli úplne niekde inde..samozrejme, že nie všetci socios zdieľali Rosellovú politiku, len bolo nás asi veľmi málo, aby sme to dotlačili na správnu cestu...mohol by som napísať o tom knihu, lebo je toho neskutočne veľa, s čím som nesúhlasil.... keď Rosell zrušil CRUYFFOVI - ČESTNÝ PREZIDENT FCB.. to bolo pre mňa a určite aj pre iných, čo dobre poznali Cruyffa, podraz, ako sviňa.../ zdravím, všetkých, čo kričali do celého sveta ,,ROSELL Sííííí / a čo prezidenti všetkých PENYi na svete ??? hriali si tam zadky a je im to asi šuma fuk..vtedy som aj zrušil členstvo socios a členstvo v klube sk..dokonca som čítal, že už na post prezidenta kandiduje daľšia Rosellova osoba...neviem, či bo bolo vhodné, aby boli predčasné voľby, lebo bez kampane by to nebolo účinne..musí všetka špina vyplávať na povrch, lebo sa nepohneme do predu...aj medialne tlaky prispeli tomu, že Valverde sa stal nebezpečný pre klub, čomu prispel aj ABIDAL, keď sa vyjadril, že aj tak bolo pripravené ho odvolať... všetci futbalový odborníci nám chválili Valverdeho a aj samotný hráči nedali na neho dopustiť.. nech mi niekto povie, čo dobre urobilo vedenie fcb za posledné roky pre mužstvo ??..minúť za posledné roky 1. miliárdu eur na nákup hráčov, to už je silná káva..a výsledok ???? aj keby bola s toho všetkého polovica pravdy, tak je toho dosť na to, aby sme s tým niečo robili..čudujeme sa, že Leo už nehrá to čo by mal hrať..prečo...ak nie je pohoda v klube medzi mužstvom a vedením, tak dotkne sa to aj Lea, ktorého nikdy nevedelo niečo rozhádzať..je to cítiť aj na samotnej hre....stále som dúfal, že sa mýlim, ale opak je pravdou... visca..

hoyer11

0
2020-02-18 17:44:45

Naprosto souhlasím ! Jen paradoxně na tvoji otázku, co dobrého pro klub udělali .... bych řekl že odvolali Valverdeho. Ale i tak, odvolali ho strašně pozdě a ještě je jim k tíži že ho vůbec přivedli !!! Ale tohle vedení, to je omyl za omylem! A mam docela strach kdo tohle všechno dá dohromady a jak dlouho to bude trvat! Nicméně Barto dokázal nemožné - potopit “Víc než klub” za tři roky na dno bahna ....

xdiko

1
2020-02-18 12:10:02

Ostava dufat, ze toho potkana coskoro z niecoho obzaluju a pojde sediet, lebo inak asi nie velmi inteligentny socios zvolia dalsieho z linie Roselovych/Bartomeovych privrzencov, co bude pekne tutlat vsety ich sracky. Snad sa tam uz dostane niekto, kto ten svincik uprace a zverejni.

emiliano

7
2020-02-18 12:34:42

Treba vidieť skutočnosť, že za posledných 11 sezón sme boli 8x víťazmi ligy, teda len 3x sme neboli - Real bol 2x a Atletico 1x. A 6x sme vyhrali CdR. To je neskutočná bilancia a na takej bilancií sa chceli mnohí priživiť, veď to bola sláva a bralo sa to, ako samozrejmosť . Pri takých úspechoch boli mnohí okolo tímu v žiari reflektorov, urobili si meno. A ostatní bojovali, aby sa tam tiež vyhriali na slniečku vo vedení a prišli žaloby, obviňovania, tr. stíhania.
Už od r. 2008 sú tam Pique, Busi, Leo. Odišli nám pred nedávnom ďalší - Xavi, Iniesta a pred nimi Puyol. Zlatá generácia odchovancov, ktorá to ťahala a bola doplňovaná nákupmi - vydarenými. Takže z tej generácie ostali traja - Pique, Busi a Leo a podľa mňa už iba Leo hrá na najvyššej úrovni, bolo treba dopĺňať káder, ale mladými, čo sa nepodarilo a nahromadila sa generácia 30-níkov, je ich veľa. To nie je optimálna skladba tímu, bude treba byť skromnejší, kým sa obmení káder. Terajšiemu vedeniu vyčítam nesprávne nákupy, išlo sa po menách, hotových super hviezdach, a to bez ohľadu na posty, len tak, aby bol senzačný nákup a boli v hlavných správach.

leosniki

7
2020-02-18 12:54:10

Keď vidím Bartov vyškerený ksicht idem grcať...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.