Tréner FC Barcelona Quique Setién na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že zatiaľ sa zameriava na Eibar a až potom prídu na rad súboje s Neapolom a Realom Madrid. Tréner taktiež vysvetlil, čo môže Martín Braithwaite ponúknuť Barcelone.

[David Puig, Barça TV] Eibar, podobne ako Getafe, bude hrať vysoko a agresívne, bude brániť takmer individuálne. Aké rozdiely vidíš medzi týmito mužstvami? Môže vám zápas s Getafe poslúžiť ako príklad?

"Každý zápas je nová skúsenosť a nová analýza. Niektoré mužstvá hrajú intenzívnym presingom a pokúšajú sa zabezpečiť to, aby sme nemohli vyviesť loptu. To znamená, že musíme hľadať iné možnosti a meniť plány. Vždy je potrebné analyzovať ako môžeme súperom oponovať. Myslím si, že Eibar bude hrať s vysokým presingom, pretože to robí rád. Počas tohto týždňa sme pracovali nad rôznymi riešeniami."

[Anais Marti, Catalunya Radio] Messi povedal, že Barcelona v tejto chvíli nehrá dostatočne dobre na to, aby vyhrala Ligu Majstrov. Súhlasíš s ním?

"S niektorými vecami určite súhlasím, s inými... V priebehu posledných 20 rokov som videl, ako sa vyhralo množstvo edícií. Myslím si, že máme takú istú šancu ako ostatní, hoci je pravda, že musíme zlepšiť isté veci. Je jasné, že nie sme spokojní so všetkým. Myslím si však, že sa rozvíjame a dostávame sa na úroveň, ktorá nám umožní súperiť."

[Marta Ramon, RAC1] Barcelona prežíva inštitucionálnu krízu. Myslíš si, že teraz záleží stabilizácia klubu ešte viac od výsledkov?

"Môžete si myslieť, že vplyv na nás má množstvo vecí, ale v skutočnosti to tak nie je. Sústredíme sa na to, na čo máme, máme veľa starostí. Vieme, čo sa deje, ale snažíme sa, aby to na mužstvo nemalo vplyv. Môžem vás ubezpečiť, že to tak je. Úplne sa sústredíme na vyhrávanie, dobrú hru a priniesť fanúšikom radosť."

[Santi Valles, Cadena SER] Prezident sa stretol s tebou aj s kapitánmi. Aké vysvetlenia vám poskytol? Mužstvo ich prijalo?

"Samozrejme, že prijalo. Bartomeu nám povedal to, čo všetkým a k tejto téme sa už nebudeme vracať. Táto záležitosť nám nepomáha v tom, aby sme sa sústredili na futbal, takže ju necháme tak. Dostali sme vysvetlenie a to je všetko."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Na zápas s Eibarom bol povolaný aj Martín Braithwaite. V akej je forme? Môže zajtra hrať od prvej minúty?

"V niektorom zápase určite nastúpi od začiatku. Teraz to môže byť ešte priskoro. Nepochybujem, že je v dobrej forme, ale musíme mu ešte vysvetliť množstvo koncepcií. Sme presvedčení, že nám veľmi pomôže, je vidieť, že má veľkú túžbu."

[Helena Condis, Cadena COPE] Messi v rozhovore povedal, že Abidalovi odpovedal, pretože sa cítil byť napadnutý. Prekáža ti ak sa takéto veci riešia na verejnosti?

"Kontrolujem to, čo sám môžem a čo sám hovorím. Zvyšok... Existujú rozdiely a bolo by ideálne, ak by sa vysvetlili interne. Do toho však nezasahujem, pretože to na mňa nemá vplyv."

[Carles Escolan, Radio Marca] Messi taktiež dodal, že mužstvo sa v posledných rokoch trochu rozptýlilo, čo bolo veľkým problémom. Znepokojuje ťa, že to isté sa môže stať teraz v zápase proti Eibaru pred súbojmi s Neapolom a Realom?

"Prvý je Eibar, na to sa snažíme zamerať. K tomu zápasu pristupujeme ako k finále, získať tri body je nezvyčajne dôležité. Umožní nám to vyvinúť tlak na súperov a posilní nás to do budúcnosti. Hoci sa môže javiť, že pôjde o ľahký zápas, nebude to tak. Žiadny zápas taký nie je. Na to, aby sme vyhrali, musíme zo sebe dať všetko."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Teraz si mal na prácu s tímom dva voľnejšie týždne. Máš pocit, že teraz, v momente zápasov s Neapolom a Realom, prišlo obdobie, kedy sú zmeny už viditeľné?

"Tieto dva týždne nám pomohli, pretože sme mohli pokojnejšie pracovať. Poznám však požiadavky, od prvého dňa viem, že musím vyhrávať a k tomu hrať dobre. Tento proces nám môže zabrať trochu viac či menej času. Myslím si, že v istých momentoch sme už hrali dobre, hoci je pravda, že až na zápas s Leganés sme vysoko nevyhrali. Mali sme možnosť strelil veľa gólov, ale nepodarilo sa. Máme tiež údaje, že súperi si s každým zápasom vytvárajú čoraz menej šancí. Dojmy sa môžu trochu líšiť, ale pravda je taká, že súperi na našu bránku nestrieľajú často."

[Achraf Ben Ayad, BeIN Sports] Ako hodláš vyriešiť otázku stopérov? Umtiti a Lenglet sa môžu vykartovať a druhý menovaný okrem toho nehral od zápasu s Betisom.

"Ktokoľvek by sa vykartoval na El Clásico, bola by to pre nás veľká strata. Našťastie máme jedného z nich. Nebudeme riskovať tým, že ich nasadíme oboch. Dôverujem obom, obaja si vedia poradiť veľmi dobre. Je pravda, že raz budú musieť z tohto dôvodu pauzovať, ale to sa týka aj iných hráčov."

[Nacional.cat] Keď si prišiel do Barcelony, očakával si polemiku týkajúcu sa tak mnohých transferov?

"Prišiel som do najlepšieho alebo jedného z najlepších klubov na svete. Pýtajte sa ma konštruktívnejšie veci. Nezamýšľam sa nad takýmito správami, tie mi nedajú nič. Musím sa sústrediť na mojich hráčov, na to, aby naša práca bolo viditeľná na trávniku. Vidím, že táto polemika nemá vplyv ani na našich hráčov."

[Marc Marba, „La porteria” na BTV] Vybral si už nejakého stopéra, ktorého pripravuješ na El Clásico?

"Nie. Ten, kto zahrá zajtra, môže hrať aj s Neapolom aj v Clásicu. Poviem vám, že sa často stáva, že nespím a zvažujem, koho nasadiť. Nielen na túto pozíciu. Často nie je jasné, kto z dvojice hráčov bude do konkrétneho zápasu lepší. Potom si môžete myslieť, že ak by som nasadil niekoho iného, určite by to vyšlo lepšie. Často sa rozhodujem, možno nie 5 minút predtým, ale takmer."

[Gol] Hovorilo sa, že o prestup Braithwaitea si požiadal práve ty. Je to pravda? Čo môže dať mužstvu?

"Martína sme sledovali už nejaký ten čas, má schopnosti, ktoré nám pomôžu. Môže hrať na rôznych pozíciách a dobre sa prispôsobuje do našich potrieb. Veríme, že nám pomôže. Nie je len dobrým hráčom, ale takisto to ma dobre uložené v hlave."

[Jamie Easton, BeIN Sports USA] Povedal si, že nie si spokojný so všetkým. S čím konkrétne? Čo je naliehavo potrebné zlepšiť?

"Je to záležitosť celku. Tento týždeň sme dôkladne analyzovali presing Getafe pri vyvážaní lopty. Vieme, že ostatné mužstvá ho pravdepodobne skopírujú, takže hľadáme riešenia. Teraz sme pracovali práva na tom. Počas iných týždňov diskutujeme o iných herných aspektoch. Snažíme sa spolupracovať, vedieť, kedy zbehnúť do stredu a kedy k čiaram alebo ako vysoko sa majú vysunúť stopéri. Množstvo vecí záleží od rozhodnutia hráča a tak po trochu sa pracuje na všetkom. Niekedy to možnože nie je vidieť, ale snažíme sa do života zaviesť množstvo vecí."

[Ángel Pérez, Mundo Deportivo] Môže byť zajtra dobrý deň na to, aby Akieme v prípade možných problémov Juniora dostal šancu? Zvažuješ na ľavej strane nasadenie aj iných hráčov?

"Ak Junior zajtra z nejakého dôvodu nebude môcť hrať, akadémia je tu na to. Akieme je dosť dobre pripravený. V pravý čas nám môže pomôcť."

[otázka z Dánska] Je možné, že Braithwaite zahrá už zajtra?

"Je to možné."

[Diari Ara] Na akej pozícii vidíš Braithwaitea? Bude to závisieť od zápasu?

"Martín sa môže adaptovať hre na rôznych pozíciách. Uvidíme. Môže nám pomôcť na hrote, ale aj na krídle."

[Xavi Lemus, TV3] Akým spôsobom môže mať zápas s Neapolom vplyv na zajtrajší zápas?

"Musíme ho brať do úvahy, ale snažím sa myslieť na zajtrajší zápas. V pohľadu niektorých hráčov ten zápas musím brať do úvahy, ale nikoho nebudeme chrániť."

[Javier Giraldo, Sport] V tvojich prvých zápasoch sa objavil aj Riqui Puig, ale teraz v nomináciách chýba. Prečo je to tak? Rozumieš tomu, že fanúšikovia sa pýtajú, čo sa deje?

"Hovoril som neraz, že nerád rozprávam o konkrétnych menách. V Barcelone B je veľa hráčov v tej istej situácii ako Puig. Trénujú s nami, majú šancu a môžu si vybojovať miesto v tíme, ale nie je to jednoduché. Riqui má veľkú túžbu a entuziazmus, podobne ako Collado, Ronald či Akieme. Dúfam, že budem mať príležitosť na to, aby som im v istom momente dával minúty na trávniku. Okrem toho ak sa niekto z prvého tímu rozptýli, dostanú šancu mladí."

[otázka z Francúzska] Cítiš už pozvoľna atmosféru Ligy Majstrov?

"Áno, samozrejme. Veľmi sa teším na zápas s Neapolom. Najprv nás však čaká iný ťažký súper, ktorý nám skomplikuje život."

[Sin Concesiones] Dávaš prednosť tomu, ak súperi hrajú na vlastnej polovici alebo ak hrajú s vysokým presingom?

"Aby som bol úprimný, je mi to jedno. Niektorá z týchto možností je možno lepšia. V oboch prípadoch sme si však dokázali vytvárať šance, ale v oboch prípadoch je to spojené s rôznymi ťažkosťami."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

Sedah

17
2020-02-21 19:09:22

Semedo - Pique - Lenglet - Firpo
De Jong - Busquets - Arthur
Fati - Griezmann - Messi
Idem na ten zapas, tak mi doprajte :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.