José Luis Mendilibar pred zápasom s Barcelonou odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii.

Barcelona

"Pozerali sme video z hry mužstva Quiqueho Setiéna, vyzeralo to ako horor. Musíme zahrať s presvedčením, že my takisto máme, čo povedať, neviem, či málo, či veľa, ale nepochybne existujú veci, ktoré robíme dobre. Pokiaľ budeme hrať to svoje, vytvoríme na súpera tlak a budeme schopní vytvoriť si šance. Všetko však bude závisieť od hráčov Setiéna, musíme sa spoliehať na to, že budú mať horší deň."

Messi

"Nezdá sa mi, aby dostal šancu oddýchnuť si. Jemu podobní odpočívajú na trávniku. Messi vie, kedy má behať a kedy zrelaxovať. Pokiaľ mu doprajú voľný deň, tak mu ublížia viac, pretože bude nervózny a viac sa unaví na lavičke. Nemyslím si, že nebude hrať. Raz, keď som trénoval Osasunu, cestovali sme na pohárový zápas na Camp Nou. Messi mal ráno horúčku a všetko naznačovalo, že nebude hrať. Počas zápasu som si všimol, že sa rozcvičuje. Pomyslel som si: 'A ten tu čo robí? Prečo nie je doma?'. Vybehol na trávnik, strelil nám dva góly a prehrali sme 4:0."

Pozitívne pocity

"Som spokojný s tréningom, ktorý sme mali včera. Nacvičovali sme variant so zameraním na držanie lopty počas prevahy na trávniku, páčila sa mi intenzita a spôsob útočenia a obrany. Pred zápasom proti Barcelone ma to donútilo trochu popremýšľať."

Hrozba zo strany súpera

"Je normálne, že ak hrajú doma, takmer vždy strelia nejaký gól. Pokiaľ nebudete hrať dobre, vytvoria si veľa šancí. Musíte byť koncentrovaní po celých 90 minút a robiť to, čo musíte robiť. Pokiaľ sa dopustíte čo i len najmenšej chyby, potrestajú vás. To je také mužstvo."

Dva týždne bez zápasu

"Ligová tabuľka je vyrovnaná. Máme jeden zápas k dobru a pokiaľ vyhráme... Ale keby bolo kedy, to neprinesie nič. Mínusom tohto týždňa je, že sme závislí od výsledkov súperov a nie od našich vlastných. Pre televíziou trávim celé hodiny a sledujem to, čo urobili súperi a my sme zatiaľ nemohli urobiť nič. Tak to vyzeralo. Nemám rád, ak sa počas víkendu nehrá zápas, pre nás to nie je normálny víkend, ale také je rozhodnutie z vrchu."

Ivan Ramis

"Je smutné, čo sa mu stalo. Je s nami 5 rokov a vždy zo seba dával všetko. Hovorí sa, že je zo skla, pretože odohrá len polovicu zápasov... Ak by mohol hrať 90% zápasov, tak by sme hrali v európskych pohároch. Som o tom presvedčený. Dúfam, že operácia bude úspešná, ale ten, kto operuje, vždy povie, že sa vydarila. Zdá sa, že je radostný a spokojný a to je najdôležitejšie."

zdroj: mundodeportivo.es marca.com
foto: facebook

Michaela

3
2020-02-22 11:13:23

Vie niekto, prečo Eibar minulý týždeň nehral?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.