Tréner Realu Madrid, Zinedine Zidane, bol prítomný na tlačovej konferencii pred zajtrajším zápasom s Barcelonou. Tréner priznal, že Real sa v súčasnosti nachádza v ťažkej situácii a že mužstvo potrebuje podporu od fanúšikov.

Recept na Clásico je srdce a hlava

"Áno, srdce, hlava, jednota. Odohráme veľmi pekný zápas, musíme myslieť na to, že máme šancu na skvelý zápas."

Hovoril si s hráčmi?

"Taký je futbal. Hovorili sme o tom. Aj keď sa niekedy na trávniku niečo stane, najdôležitejšia je reakcia. A reakciou je to, čo sme robili viac ako 78 minút v zápase s Manchestrom City."

Znepokojuje nedostatok gólov. Preto nedávaš šancu Marianovi či Jovičovi?

"Neznepokojujem sa, pretože v priebehu štyroch mesiacov sme vyhrávali zápasy aj bez Hazarda. Vyhrávame mužstvo zápasov. Najdôležitejšia je spoľahlivosť, vieme, že môžeme streliť góly. Zostavu určím ako obvykle ja."

Čím vysvetľuješ zlé výsledky na Bernabéu?

"Je pravda, že v troch posledných zápasoch doma sme nedokázali vyhrať, ale vieme, že také veci sa stávajú. Musíme sa na to pozerať pozitívne, napredovať a nebudeme počúvať to, čo sa hovorí. Potrebujeme, aby fanúšikovia boli s nami od 1. do 90. minúty. Chápem, že fanúšikovia sú nahnevaní alebo sa ich to dotklo, ale potrebujeme ich. A oni potrebujú nás. Dáme zo seba na trávniku všetko."

Zaznamenal Kroos pokles formy? Vysvetlil si mu, prečo proti City nehral?

"Keď je výsledok zlý, hľadajú sa dôvody, teraz sa to týka Toniho. Neprehrali sme preto, lebo sme nemali Kroosa, o tom som presvedčený. Takéto veci sa môžu stať v istých momentoch počas celého stretnutia. Iní hráči hrajú tak ako Kroos. V zálohe nám zostávajú možnosti. Kroosovi sa darí veľmi dobre a tak to bude aj v budúcnosti."

Setién povedal, že terajšie Clásico je dôležitejšie pre Real

"Pre nás sú rovnako dôležité všetky zápasy. V hre sú tri body. Vieme, že je to iný zápas, ale na tom nezáleží. Zahráme doma a dáme zo seba všetko, aby sme vyhrali."

Je Barca na Messim priveľmi závislá?

"Vieme, aký je Messi dôležitý a Barcelona môže byť bez neho horšia. Dobrí sú však aj ostatní hráči, spolu hrajú dobre. Nás však trápi to, čo urobíme my."

Bude nad tvojou budúcnosťou ak nevyhráš visieť otáznik?

"Neviem, na to sa opýtajte iných."

Plány pre Rodryga

"Sú také isté ako boli. Niekedy bude povolaný a niekedy nie, pretože máme 25 hráčov."

Pred niekoľkými týždňami si povedal, že ak prehráte dva zápasy, zosype sa na vás kritika.

"To je jasné. Kritizovať môže každý a to vlastne aj robíte. Za tieto prehry som zodpovedný ja. Chápem, čo robíte. Nie je to nič nové. Mám silu na to, aby som bol s mojimi hráčmi, ktorí sú najlepší. Musíme byť optimistami."

Záujem o Lautara Martíneza

"Držím sa tých, ktorých mám teraz v klube."

Kto hrá o viac? Ty alebo Real?

"Nikto, pretože do konca zostáva ešte 12 zápasov. Nech sa stane čokoľvek, budeme ďalej bojovať zo všetkých síl."

Braithwaite

"Je to dobrý hráč, ale len teraz sa pripojil k Barcelone, ktorá má takisto iných skvelých hráčov."

Nervy, tlak, strach

"Neviem. Vo futbale sa deje veľa vecí a práve to je na tom pekné. Neprehrali sme štyri mesiace a teraz prechádzame zložitejším obdobím. Zajtra máme šancu, aby sme to zmenili. To je všetko."

Obe mužstvá hrajú slabo

"Keď stratíme body, hovorí sa, že sme slabí, ale moje dojmy sú iné. Vo futbale prídu aj prehry, ale je potrebné myslieť na budúcnosť, séria sa môže zmeniť. Úroveň hry? Hrajú proti sebe dve mužstvá z čela tabuľky. Čo si majú myslieť tí, ktorí sú za nami? Sú katastrofálni? Nie."

zdroj: as.com
foto: twitter

Lenny

-1
2020-02-29 18:33:56

Zítra tě čeká další :D

Kapo610

4
2020-02-29 20:41:24

Ja viem ze nemoze povedat prakticky nic ale neznasam tieto alibisticke odpovede u trenerov. K nikomu a nicomu sa nevyjadria konkretne.

Milan87

7
2020-02-29 20:46:12

Zidane má snáď ešte menej sebereflexie ako mal valverde. V4aj odpovedou na kritiku je tých 78minut proti cityzens:D to má úplně pobavil veď kebyze tam anglani neurobili školacku chybu k nicomu by sa nedostali... A on povie toto??? Asi to cakal ovela horsie a 2:1 je pre neho ešte v pohode....len by to nemal dávat tak okate najavo

Zorrrro

-1
2020-03-01 09:56:22

City ich rozoralo na celej ciare, cely cas sa valil utok za utokom na ich branu, a len usoplesk moze za to ze to neskoncilo horsie

Menoivan

1
2020-02-29 22:58:15

Treba mať pokoru a zajtra ich poraziť. S veselou mysľou cestovať domov. Hurá , zajtra to príde!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.