Šláger 26. kola španielskej Primera Division sa odohrá dnes večer o 21:00 na Santiago Bernabéu. Vzhľadom na postavenie v tabuľke je pod väčším tlakom Real Madrid, ktorý na Barcelonu stráca 2 body. Čo môže dnešný zápas rozhodnúť?

Isco VS Busquets

Fanúšikovia Realu Madrid nemajú Busquetsa príliš v láske, ale aj ten najhorlivejší priaznivec Los Blancos musí preukázať najväčšiu úctu voči tomu, čo odchovanec La Masie dokázal v Barcelone, ale aj v reprezentácii Španielska. Plynúci čas však zanechal stopy aj na hre tohto špičkového pivota. V strede poľa má na hru Blaugranas stále obrovský vplyv. Proti nemu sa však dnes postaví Isco, ktorý je vo forme a ktorý v dôležitých zápasoch dokáže zahrať dobre. V tejto sezóne nesklamal v stretnutiach proti Barcelone, PSG či Manchestru City. Real veľmi závisí aj od jeho kreativity. Ak Busquets dokáže udržať Isca na uzde, Real čakajú veľké problémy. Ale ak Isco bude schopný vďaka svojmu driblingu a hernej vízii dostávať loptu do finálnej tretiny ihriska, problémy bude mať Barcelona.

Benzema VS Piqué a Umtiti

Setién sa v strede obrany spolieha na Piquého a Umtitiho. Zdá sa, že Clement Lenglet v hierarchii klesol na tretiu pozíciu. Umtiti v poslednom zápase s Neapolom odohral pomerne nevýrazný zápas, ale na Bernabéu dostane šancu v základe zrejme opäť práve on. Gerard na druhej strane podal úžasný výkon v poslednom decembrovom El Clásicu a aj vďaka nemu Katalánci ubránili bezgólovú remízu. Zápas s Realom ho teraz zastihne s drobnými problémami s členkom. Obaja si budú musieť poradiť s Karimom Benzemom, ktorý prebiehajúcu sezónu odštartoval vo skvelej forme, no v poslednom období sa opäť nevie strelecky presadiť. Ak chce Real v domácom prostredí bodovať, Benzema si musí obuť strelecké kopačky. Proti stopérom Barcelony tu však nebude mať jednoduché.

Varane VS Messi

Skvelý súboj, ktorý môže rozhodnúť o mnohom, sa črtá aj na druhej strane trávnika. Varane dnes musí pomôcť s bránením Lea Messiho. A pôjde o kľúčový súboj. Messi sa vyžíva v posielaní lopty za obranu na spoluhráčov ako Griezmann či Vidal, ktorí sa zas vyžívajú v nábehoch za obranu. Argentínčan zároveň veľmi dobre vie ako sa pohybovať vo finálnej tretine ihriska, čo znamená, že stopéri Los Blancos musia byť neustále v strehu.

Varane pritom patrí medzi najlepších stopérov na svete, ale podobne ako celé mužstvo, aj tento stopér v posledných zápasoch nehral v tej najlepšej forme a z jeho strany sme videli aj pár nevynútených chýb. Dnes večer ho čaká ten najťažší test, keďže bude čeliť najlepšiemu hráčovi sveta.

zdroj: therealchamps.com
foto: twitter

Milan87

17
2020-03-01 12:45:23

By som prodal ešte junior vs semedo

tunno

8
2020-03-01 14:05:00

Brejwejt curtois

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.