Tréner FC Barcelona hodnotil výkon svojich zverencov v zápase s Realom Madrid na Bernabéu, ktorý prehrali 2:0.

Čo si myslíš o tomto zápase?

"Myslím si, že sme odohrali dobrý prvý polčas, súper ten druhý. Na začiatku druhého polčasu sme neboli presní, niektoré straty v nás vyvolali pochybnosti. Nepodarilo sa. Musíme zablahoželať Realu."

Je to zásluha Realu či vina Barcelony?

"Niekedy obe veci. Ak sa pokúšate hrať, je normálne chybovať. Keď súper vytvára tlak, nie je to jednoduché. Hráči Realu hrajú intenzívne, je potrebné ich vyzdvihnúť."

Prečo bez lopty tak trpíte?

"Nie je jednoduché brániť a zároveň aj útočiť. V prvom polčase sa nám podarilo nad súperom dominovať, ale neskôr sme urobili chyby a začali sme o sebe pochybovať. Niekedy to závisí takisto aj od presnosti. My sme naše šance nevyužili, ale Real áno."

Ak sa neukáže Messi, tak je to ťažké.

"Leo je mimoriadne dôležitý, ale nemôžeme byť posadnutí, nie je to náš jediný hráč. Ale nie je dôvod na posadnutosť, šance mali aj iní hráči. Vždy dávam prednosť tomu, aby loptu mali najlepší, pretože vtedy sa vždy niečo deje. Keď má loptu Leo, vždy z toho profitujeme."

Čo znamená táto prehra?

"V súčasnosti nemá veľký význam. Real vedie o bod, všetko sa môže ešte zmeniť. El Clásico nebolo rozhodujúce, so Zidanom sme to povedali obaja. V hre zostáva veľa bodov. Je to tvrdá prehra, takéto zápasy majú na nás vždy vplyv, ale máme dosť možností, aby sme si s tým poradili. Z tohto zápasu môžeme vyvodiť veľa pozitívnych aspektov."

Arturo Vidal a Braithwaite

"Vidal nám dáva väčšiu kontrolu a prácu v obrane. S Messim a Semedom pomáha na pravej strane. Braithwaite hrá oveľa ofenzívnejšie, jeho hĺbkové nábehy sa nám hodia, keď máme viac priestoru. Na začiatku sme chceli mať kontrolu a až tak neriskovať."

Messi

"Je v poriadku, nemá fyzické problémy. Nehovoril nič a ja som nič nevidel."

Pesimizmus

"Aj naďalej som šťastný. Prehrali sme zápas, ktorý som nečakal, že prehráme, ale nikto nevyhráva stále. Dnes sme urobili dobre veľa vecí, ale to sa neprenieslo do výsledku."

zdroj: marca.com as.com
foto: facebook

MessiJeBuh

15
2020-03-02 00:17:15

Dneska teda záloha nic moc, čekal jsem, že když bude De Jing a Arthur v záloze, tak budou více tvořit a kontrolovat hru a oni nedokážou poslat ani pořádnou kolmicí, jediný kdo dal přihrávky za obranu byl Busquets jak ve zápasu s Neapolem tak s areálem a to je defenzivní záložník!!!

Chce to abychom koupili kreativního zaloznika, De Jong je spíše defenzivní záložník a Arthur nic moc a to se o něm píše, že je nový Xavi... potřebujeme nutně kreativního zaloznika. Jak odešel Xavi a Iniesta, tak záloha u nás od té doby neexistuje

katalan

5
2020-03-02 12:13:14

súhlas....a ešte by som dodal že asi naši majú prísny zákaz pod trestom smrti vystreliť spoza 16-ky..inak si neviem vysvetliť včera v prvom polčase 2 dobré pozície keď jednoznačne mala byť strela ale bola z toho iba prihrávka do strany(De Jong a Artur).....

Tomo10

0
2020-03-03 08:21:03

Tak k záložníkom, Arthur nechápem tomu tiež že nevie dať prihrávky za obranu ale zase De Jong si myslím, že je defenzívny záložník a nie myseľ tímu, Busquets dáva takéto pasy pretože on hral za čias Pepa kde toto využívali a on sa to naučil. A jreatívneho záložníka máme, keďže tu príde Philippe, ale niesom úplne presvedčený o ňom, keďže má slabú psychiku. Ale verím, že sa presadí.
Nabudúci by som chcel vidieť zálohu:
Coutinho--De Jong--Arthur
na lavičke:Vidal, Puig, Collado.

MessiJeBuh

3
2020-03-02 00:18:16

De Jong co přišel zatím nepodava až tak skvěle výkony.... očekával jsem více.

Arthur To samé Škoda slov

Martin77

-3
2020-03-02 05:42:30

Souhlas se Sentiénem. Tahle prohra nemá zatím velký vliv na titul. Ještě pořád máme více než dobrou šanci ho vyhrát. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, jak kdyby se naši záložníci (Arthur, De Jong) báli poslat ňákou riskantní přihrávku směrem do předu a trochu zariskovat téměř vše na jistotu, tak to všechno cpou na Messiho, jako on jediný se nebojí dlouhých kolmých přihrávek do předu. Dost možná, že bude třeba ještě krom fyzické přípravy zapracovat i na tu psychickou.

myzuFCB

4
2020-03-02 06:14:28

Mali sme včera inak aspoň jednu čo i len zblokovanú strelu spoza 16-tky ? Nespomínam si na žiadnu. Príliš málo strieľame spoza 16-tky. Stačí si porovnať len Real koľko mali oni strely z diaľky i keď väčšina nepresných. Niekedy sa lopta nedá tlačiť až na bránkovú čiaru. A príliš sa všetci tam spoliehajú na Messiho a keď on nemá svoj deň potom to tak aj dopadne. Máme toľkých kvalitných hráčov a okrem Messiho ani jeden nie je schopný to vziať na seba. Pokým nebudú chalani občas ochotní nečakať, že Messi niečo vymyslí a budú ochotní prevziať aj oni viac zodpovednosti na seba tak dovtedy tie výsledky budú podľa mňa nedostatočné v niektorých zájazdoch

myzuFCB

0
2020-03-02 06:14:38

Zápasoch

ThisIsMySen

10
2020-03-02 06:41:08

Kde je ten impulz, ktorý sľuboval Bartomeu a Abidal? Ani pekná hra, ani výsledky. Messi mal pod novým trénerom najdlhšie strelecké suchoty, ostatní hráči sa trápia a podávajú podpriemerné výkony.
Nadávalo sa tu na Ernesta, že len čupí pri postrannej čiare, ale Setien ani z búdky nevyjde, všetko riadi ten jeho asistent. Menej bodov na zápas, menej gólov na zápas, 3 prehry z 11 zapasov. Quique, Quiqe, toto nevyzerá, že ostaneš v Barcelone do konca zmluvy.

Tomy11

0
2020-03-02 08:00:30

to isté som chcel napísať konečne aj tu si už uvedomujete že Setien nepatrí do FCB nato nemá píšem to už od začiatku ako došiel....
ja viem že ma okolo 61rokov ale aby celí zápas skoro presedel tak to nie!!
Pod Setienom je to velká katastrofa nechápem ako mohli vymeniť Valverdeho za Setiena...
Valverde mal aspon výsledky Setien už teraz skoro prehral viac zápasov ako valverde za 2,5 roka dokopi...

Martin77

-1
2020-03-02 08:53:59

Valverde taky musel pracoval s týmem co má tolik zraněných a především dlouhodobě a i tak s úzkým kádrem?? Nemluvě o tom, že tým hodně zestárl a nový mladí přicházejí velmi pozvolně.

ThisIsMySen

1
2020-03-02 10:33:22

Áno, Valverde mal tieto isté problémy. Zranenia len v tejto sezóne, keď trénoval Valverde:
Suarez (3 zápasy vynechané)
Alba (10 zápasov)
Umtiti (10 zápasov)
Roberto (1 zápas)
Messi (5 zápasov)
Firpo (3 zápasy)
Arthur (7 zápasov)
Dembele - tu by bolo asi vhodnejšie napísať, v koľkých zápasoch bol k dispozícii
plus zarenia aj Fati či Neto.
Dobrý tréner musí vedieť upliesť z hovna bič.

PETERKRIZAN

-3
2020-03-02 07:01:33

de jong ide v coutinhovych šlapajach,začiatok dobry a postupne sa vytraca do bayernu či kde

sid1

6
2020-03-02 07:57:43

Myslim, ze vcera to bolo dobre (a zatial podla mna najlepsie co sme pod nim hrali) do momentu ked obrana + zaloha si nevedela prihrat jednu normalnu loptu. Stale mi to pride, ze v nasej zalohe chybaju gule a schopnost pod tlakom riskovat a prejst jeden na jedneho a otvorit priestor. Milion otociek ale to, ze by v tejto situacii niekto z nich potiahol loptu 30m neexistuje okrem Lea a toho strazia. Navyse Leo bud ma nejaky problem ale proste je to vek sa mi zda, ze zacina stracat tu svoju dynamiku. Stale je rychly ale uz to neni take to brutalne zrychlenie, ze aj spickovy obranca je hned o 2 metre pozadu

Martin77

7
2020-03-02 08:58:14

tohle jsem psal výše a dostal za to mínusky, ale nevím co přesně se nelíbilo. Bylo jasně vidět, jak záložníci Realu odvážněji přihrávali směrem do předu na rozdíl od těch naších.

espana

2
2020-03-02 10:14:19

Setién má 61 rokov a prečo po ňom doteraz nešiel žiadny iný veľkoklub?
My sme špičkový klub so špičkovým kádrom, jediné čo nám chýba je špičkový tréner. Oni nemôžu angažovať lepšie-priemerného kouča a očakaváť, že dosiahne nadpriemerné výsledky/výkony. Teraz sa veľmi darí napr. Bordalásovi, ale to neznamená, že je to vhodný tréner pre nás. Ono ten tréner musí byť aj veľmi silná osobnosť, ktorá vzbudzuje rešpekt a to ani Valverde ani Setién nie sú. Stále možno sa mu niečo podarí vyhrať, lebo ten káder je dosť silný, ale top kouč by s týmto mužstvom dosiahol viac...

Martin77

-1
2020-03-02 11:32:29

No jo a kdo v zimě k dispozici? Průměrnej Valverde odešel, Xavi podle všeho v současný době nechtěl jít trénovat k nám, Koeman mohl až po ME. Barca byla v krizi už před Senénem, tak těžko očekávat, že tým bude šlapat na 100% po 2 měsících. On potřebuje čas ukázat, jestli na to má pozvednout Barcu nebo ne.

Milan87

3
2020-03-02 11:42:55

Mali sa na to v zime vysrat

Martin77

-1
2020-03-02 16:27:29

Mě to přijde jako děsná panika trenér je u kormidla chvíli a hned všichni chtějí zázraky něco podobnýho jako s Firpem.

zoltan

0
2020-03-03 11:25:41

Tréner, ktorý sa utešuje tým, že sa názorovo zhodol s trénerom súpera v tom, že el clásico
( t.j. vzájomný zápas) nie je rozhodujúci zápas, je slabomyselný. Zápasy medzi dvomi rivalmi o titul, sú vždy zápasmi rozhodujúcimi, a to preto lebo prakticky vždy ide o 6 a nie trojbodové zápasy, ktoré sú vždy rozhodujúce v tom, ktorý z rivalov titul vyhrá. Prehrou sme stratili 3 body a súper získal tri body, t.j. za súčasného stavu v tabuľke nemáme získanie titulu vo vlastných rukách, a to preto, lebo musíme spoliehať na to, že Real porazí iný tým z la ligy, čo sa môže stať, ale aj nemusí sa stať. Takže ak real nestratí tri body v nasledujúcich zápasoch my zbytočne vyhráme všetky nasledujúce zápasy, titul aj tak už získať nemôžeme.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.