Barcelona počas víkendového El Clásica nedokázala držať krok s Realom Madrid a prehrala 2:0. Zápas ukázal viacero problémov, ktoré sa pričinili o stratu troch bodov. Quique Setién tieto problémy musí vyriešiť skôr ako bude neskoro.

Chýbajúca efektivita

Barcelona v tejto sezóne dokáže strieľať góly, ale efektivita nie je práve najlepšia. Videli sme to aj na Bernabéu, kedy si hostia vytvorili niekoľko veľmi sľubných streleckých príležitostí. Katalánci mali predovšetkým v prvom polčase otvoriť skóre zápasu, ale nepodarilo sa a neskôr za to tvrdo zaplatili.

Setién sa nedokáže adaptovať

Už pred tým ako Setién podpísal s Barcelonou zmluvu, médiá priniesli informáciu, že Setién nedokáže reagovať na priebeh zápasu a jeho mužstvá hrajú stále to isté. Na Bernabéu sme videli, že je to fakt. Zidane totiž na dianie na trávniku reagoval veľmi rázne, Los Blancos začali hrať presing oveľa vyššie a zatlačili Barcelonu do obrany. Kým Setién zistil, čo sa deje, bolo neskoro.

Nedostatok precíznosti

Ak chce Barcelona hral tak ako Setién chce, jej prihrávky musia byť oveľa precíznejšie a lopta sa musí hýbať ďaleko rýchlejšie. V zápase s Realom to hráči nedodržali.

Forma na výjazdoch

Barcelona v tejto sezóne prehrala na ihriskách súperov už 6 zápasov - 5 v La Lige a 1 v Copa del Rey. Vyhrať La Ligu s touto štatistikou je nemožné.

Messiho sme nespoznávali

Leo Messi v posledných týždňoch nehrá zle a stále je najlepším hráčom v La Lige. Ale v zápase s Realom sa mu naozaj nedarilo a predviedol najhorší výkon za posledné dlhé obdobie. Ak ho dokázal ubrániť aj Marcelo, to hovorí za všetko.

Problémy v obrane

V tejto sezóne je obrana Blaugranas úplné utrpenie. Už pred začiatkom každého zápasu je jasné, že Barcelona ten jeden gól nejakým spôsobom inkasuje. V La Lige patrí Barcelona z hľadiska obrany k priemeru.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Alexis9

top komentár
67
2020-03-03 10:41:19

Messi je jediná zbraň Barcelony v útoku a pokiaľ ho nikto neodbremení, že tam nepríde hráč, ktorý sa dokáže presadiť 1vs1, tak tie silnejšie tímy si ho už dokážu ustrážiť pokiaľ nepredvedie výkon z inej galaxie.

Nitram

39
2020-03-03 11:01:57

Barcelona vždy vynikala oproti súperom technickou kvalitou svojich hráčov, ktorí boli skvelí individuálne, dokázali sa presadiť v súboji 1 na 1. Dnes je realita úplne hororová, máme jedného jediného hráča, ktorý to dokáže a to je Messi. Myslím, že horší tím v tomto ukazovateli od nás neexistuje. Aj v Leganés a Espanyoli (čo sú posledné tímy v tabuľke) majú viac hráčov, čo skúšajú individuálne... Pokiaľ sa toto nezmení, tak neviem.

popo118

8
2020-03-03 14:57:25

A je to preto lebo nechcu stratit loptu....a to je ten problem hraju na istotu aby nestratili loptu ....a to je chore proste treba skusat vsak de jong na zaciatku isiel aj sam do dvoch hracov a dokazal spravit klucku....ale teraz uz jakeby to mal zakazane

adriano

3
2020-03-03 11:30:34

Vzhľadom na to ako hra Barcelona momentálne sa ešte drží v lige v hre o titul.Aj toto svedčí o tom ako je na Tom celá liga v španielsku.Liga ako taká upadla a upadli aj real aj Barcelona ale aj tak sa bijú o titul tieto dve mužstvá.Momentalne je od španielskej ligy lepšia už aj ta Talianska.Barcelona by sa mala sústrediť už len na ligu lebo na ligu majstrov túto sezónu nemajú majú úzky káder veľa zranení a slabú formu.

cruyff

11
2020-03-03 11:34:10

je len jeden dôvod.... BORDEL V KLUBE...chalani sú vykoľajený a to sa odzrkadľuje na ich výkone ...nikdy sme nevyhrali, keď Messimu neide karta.....koncentrácia = góly...v prvom polčase mali padnúť dva góly a nepísali by sme o 6.tich bodoch....chceli ste mať nového trénera, tak ho máte...teraz plakať nad rozliatym mliekom, je už zbytočné...porovnal som 4 zápasy, včetne EC s Valverdem a Setienom...+ 4 pre Valverdeho...prečo ??? lebo chalani za Valverdeho hrali nie moc na krásu, ale aspoň výsledky boli aké také....Setienovi sme dali dôveru v polovici sezóny a zmeny v podobe trápenia v kľúčových zápasoch, sú neúčinné...ak chceme naďalej robiť pokusy, tak sa nepchajme na čelo tabuľky a možno, keď MOTYKA vystrelí, tak Real zakopne a budeme sa tešiť z jeho neúspechu....teraz nech socios tlačia na demisiu vedenia a nech dajú vo veľkom tlačiť trička BARTOMEU OUT, možno viac na nich zarobia, ako na VALVERDE OUT........visca..

Banana35

-1
2020-03-03 11:37:03

Hviezdy musia riadit seberovni, pod tymto trenerskym stabom behali prvych par zapasov pricom po prvej prehre Setien hracov skritizoval ze nechapu pokynom..a tym si zhasol..hraju len to co sa im chce podla nalady kapitana..ostatne takrto clanky mozte pisat detickam

zoltan

4
2020-03-03 11:40:03

Tento článok ma utvrdzuje v tom, čo som od prvopočiatku tvrdil, že nový tréner pre mužstvo priniesol len zhoršenie herného prejavu. Ide o trénera, ktorý nie je schopný vypracovať taktiku hry so zohľadnením schopnosti hráčov ktorých má k dispozícií. Nedokáže čítať hru súpera, nedokáže svojim pričinením zasiahnuť a zmeniť taktické aspekty vlastnej hry počas zápasu, a preto sa stáva to, že mužstvo väčšinou v druhom polčase väčšinou trpí, inkasuje zbytočné góly a prehráva zápasy. .

Martin77

4
2020-03-03 11:48:49

To, že si pomalu hráči nahrávají to je už od dob Valverdeho, že někdy zápas připomínal zpomalený film. Sentién bohužel přišel a hned začal hlásat, jak bude Barca hrát atraktivnější fotbal. Jenomže na to je moc brzo. Tým je co se týče fyzičky v dezolátním stavu a bude to chtít ňáky čas a především léto, aby se tým dal trochu do kupy. Stačí si jen vzpomenout na Slávku, jak Barcu hravě uběhala. Valverde to v Barce do mrvil a teď se někde musí pěkně smát, jak Sentién se potí, aby by dal tým do pořádku.

sid1

-10
2020-03-03 12:33:16

Valverde opustal post a boli sme na prvom mieste. Vyhral 2x ligu a raz pohar. A keby nebol Dembele splaceny tak verim tomu ze by mal aj LM a pohar. Teraz sme prec z pohara, v LM sme nehrali ziadny zazrak v lige sme druhy. A uprimne s Atletmi sa hrali o moc lepsie ako hrame teraz. Proste tato sezona mala sa nechat na Valverdem. Teraz je stale trener chudak co vlastne nemoze nic robit a v lete bez trofeje poleti. Tak aky to ma zmysel? Zaplata na 5 mesiacov.

Martin77

0
2020-03-03 15:06:04

Sid1 jak si to myslel, že kdyby nebyl Dembélé zraněný, tak by jsme vyhráli LM? To snad ne, že by jeden hráč (navíc mladík) měl takový vliv. Navíc, kde se furt bere ta panika. Klidě ještě můžeme vyhrát ligu, jako to vyhrál předchozích sezónách Valverde. A to, že Valverde vyhrál 2 tituly, tak to bylo určitě i tím, že měl k dispozici mladší hráče. Já vidím tu chybu, že se tak nedaří i tím, že chybí více mladých hráčů, kteří by už sehraní více s týmem a pumpovali by do týmu svůj mladiství elán. A to jde za Valverdem, protože on nehorázně opomíjel mladé hráče předchozích dvou sezónách. Doufám, že se tohle pod Sentiénem změní a začne se omlazovat nebo opravdu dopadnem jako AC Milán.

sid1

0
2020-03-03 15:36:11

nie. ze keby v prvom zapase po Leovej prihravke nebol zbrkly tak bol sam pred branou mal kopec casu a aj 10x horsi utocnik by z toho mal dat na 4:0. To ze sa zranil pred odvetou je smola. Myslim, ze by nam vtedy pomohol.

Martin77

-1
2020-03-03 19:15:58

Hele tohle se nedá svést na jednoho hráče, kdyby ňáký obránce líp bránil mohli jsme dostat o gól miň a taky jsme postoupili. Vina byla na celým mužstvu.

Hilli10

2
2020-03-03 12:11:18

Ať si každý říká kdo chce a co chce ale i přes ty neshody a jak se Neymar občas chová si myslím, že on je jeden z mála, který by to Barcelonu nakopl. Je kreativní, silný 1v1 a on sám dokáže vzít zodpovědnost sám na sebe. Za mě jasný nákup číslo 1 v letním přestupovém období.

Camp_Nou

2
2020-03-03 21:24:56

Hilli10 súhlas. Dúfam že keď je tak o Neymarovi ticho, môže sa niečo s jeho prestupom do FCB diať.

Menoivan

0
2020-03-03 12:13:48

Určite sa Valverde nesmeje. Neviem kde si to zobral.

Hilli10

2
2020-03-03 12:25:41

Výměna Neymar za Griezmanna + nějaké peníze. A lépe zapracovat v létě Coutinha a pokud by sám Coutinho chtěl odejít. Koupil bych za něj Lautara Martineze. A všechno to jsou doplatky atd... tak by jsme měli aspoň 80€ mil. na přestup nějakého kvalitního pravého stopera. Stále si myslím, že v létě se nevyhneme odchodu Rakitiče a Vidala. Vzal bych zpět Aleňu, protože proti Interu dokázal hrát na vysoké úrovni. Ansu Fati, Riqui Puig, Collado..... to je budoucnost Barcelony a nějaký prostor by dostat měli. V této době strašně moc zaostáváme za top klubama, kteří hrají s mladými.
Bayern - Zirkzee, Davies
Real - Valverde, Rodrygo, Vinicius, Brahim
Chelsea - Abraham, Mount, Rice, Tomori
Dortmund - Sancho, Haland, Reyna
Chtělo by to trošku verit v La Masii. Máme kvalitní základní 11ku ale co lavička, když si Bayern muže dovolit posadit Coutinha, PSG Cavani ale my nemáme kvalitu za kvalitu. Klub má nějakou krizi ale to má každý klub a věřím, že Barcelona se vrátí opět tam kam patří a bude opět v té top formě, jen to chce malinko upgrade. Visca El Barca????????

Hviezda

4
2020-03-03 12:32:15

Po prve prvy polcas bol ukazkovy a takto treba hrat, nemyslim si ze zlyhala obrana ale skor zaloha a obrana ktore boli vypojene ale najma zaloha v druhom polcase nerobila spravne rozhodnutia najma teda De Jong odisiel. V kazdom pripade su tam pozitiva a na tom treba stavat ;)

sid1

0
2020-03-03 12:37:41

Ja by som povedal opak, ze odisiel Vidal a Arthur.

footballister

3
2020-03-03 13:24:21

Tréner je tu len chvíľu a už na neho pixlujete. Ste fakt úbohí fanúšikovia niektorí. To, že z hráčov sa stávajú rozmaznané primadony ktoré strácajú motiváciu a nedávajú do futbalu srdce a doteraz sa nezobudili, to vidím iba ja? Že niečo také ako sebareflexia niektorí hráči nepoznajú? Tí čo si myslia, že aspoň tú LM uhaluzíme sa zobuďte, s takýmto tímom asi ťažko. Sú to výborní futbalisti, avšak mam pocit, že do toho nedávajú srdce.

kimtaerang

6
2020-03-03 13:36:17

hlavny dovod je ze ine muzstva ked vidia ze je zle radsej loptu odpratajuuuuu odkopnu........prihravky su ok ale ked im zacina priharat robia kiksi.....vsimnite si robia to vsetci ale hlavne pique ma mosznost prihrat ale drzi loptu a drzi a caka a caka a caka a potom je volny semedo uplne pri ciare a posle mu rychlo loptu ktora leti a leti a leti a pri semedovi je uz hrac ..semedo chudak zastresuje odrazi sa od neho lopta ako od dreva a uz sa ide do protiutoku..........nevedia kedy dost !!!!!!! a radsej odkopnut.......alebo vyklusavajuci unaveny zniceny zaloznik vracajuci sa spat rychlostou slimaka narokom nejavi zaujem o hru a aj tak dostane bidak loptu :DDDDD

maros1

-1
2020-03-03 14:10:01

Nech sú radi, že ich ludia ešte nemlátia ako žito. Keby boli za totáča v Rusku dostali by Volgu v zime a mali by po vtákoch banda lajdácka flákačská

jan22

4
2020-03-03 14:37:12

V klube je zlá, nezdravá atmosféra, čo zapríčinilo vedenie a kým sa vedenie nevymení ani atmosféra nebude dobrá výsledky budú také aké vidíme teraz.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.