FC Barcelona počas uplynulého víkendu prehrala vo veľmi dôležitom súboji s Realom Madrid 2:0 a stretnutie prinieslo množstvo materiálov pre analýzu. Aká bola herná idea oboch trénerov, priebeh zápasu a čo rozhodlo o víťazstve Los Blancos? Prinášame vám taktickú analýzu, ktorú publikoval portál coachesvoice.com.

Mužstvá sa rozhodli pre podobné rozostavenie. Real mal v strede poľa štyroch hráčov: Casemira, Kroosa, Valverdeho a Isca. Do zostavy sa nedostal Luka Modrić. Zidane okrem toho nasadil na ľavý kraj obrany Marcela, ktorému mal na tejto strane ihriska pomáhať Vinicius. Brazílsky krídelník robil problémy už aj Manchestru City. Quique Setién sa takisto rozhodol pre štyroch záložníkov: Artura Vidala, Busquetsa, Arthura a De Jonga. Do zostavy sa po zranení vrátil Jordi Alba.

Real však zápas začal v rozostavením 4-3-3 a miesto na pravom krídle obsadil Valverde. Isco mal pred Karimom Benzemom množstvo slobody a Casemiro s Kroosom mali na starosti stráženie stredu poľa. Barcelona sa v tomto El Clásicu rázne rozhodla pre rozostavenie 4-4-2, keď v útoku zostal Messi s Griezmannom.

Dlhé lopty VS rýchlosť

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Fcb1231

21
2020-03-04 11:02:44

Dalo by sa to zhrnúť do jednej vety. Barca hrala tú istú sračku čo hrá už 3tí rok a už vie prekvapiť len tým že im to z času na čas aj výjde.

vikinecek

10
2020-03-04 11:31:57

Nie že by to bolo prvýkrát za poslednú dekádu, čo má človek pocit, že nám ušiel vlak a že nastane slabšie obdobie, pamatám si, ako to vyzeralo na uterák po výpraskoch od Bayernu či Juventusu, ale pravdou je, že dominancia v lige za posledné roky bola obdivuhodná a že si budeme musieť zvyknúť na častejšie striedanie asi :-)

Robin

8
2020-03-04 11:56:58

Súhlasím, veľmi dobrá analýza. Vyrovnaný zápas, keď v 1.polčase dominovala Barca a v 2. Real, rozhodla efektivita. Keby sme dali 1. gól a šancí sme mali teda dosť (Griezmann, Arthur, Messi, Braithwaite), vyhrali by sme rozdielom triedy. Skóre však otvoril vlastencom Piqué, psychicky bol na tom lepšie Real a následne potom sa už prejavili naše slabiny (slabšia kondičná pripravenosť, slabé vyvážanie lopty = neexistujúca záloha, nulová hra cez krídelné priestory). Žiaľ, Messi nemá s kým hrať. Keď on dostane loptu, vidieť jeho prehľad, rozumné prihrávky (ak si ju hráč v pohybe vôbec vypýta), ťah na bránu. Akonáhle súper tesne bráni Messiho 2-3 hráčmi, ostatní musia využiť voľný priestor a dostať súpera pod tlak, prečísliť ho presne tam, kde chýbajú hráči, ktorí pokrývajú Messiho. To by sme však museli mať behavých hráčov v zálohe typu Kevin de Bruyne a agílnejšie krídla, hlavne výkonnosť Albu ide dole vodou. Ideálne by bolo po zisku lopty rýchlo prenikať po krídlach do rozhodenej obrany, kde by Messi zakončoval akcie zvnútra 16-ky. On sám aj napriek tomu, že je najlepší, nedokáže akciu rozohrať z hĺbky poľa, naraziť si pár krát a ešte aj zakončiť. Na to, že máme najlepšie platený káder vo futbalovom svete, ostatní sa popri Messim iba vezú. Takto nevyhráme nič. Po voľbách zmeniť športového riaditeľa a predĺžiť kontrakty starším hráčom iba za 50 % plat, inak nahradiť mladou krvou, chalanmi typu Lautaro, Havertz, Puig a pod.

Lago12345

0
2020-03-04 19:56:12

"mužstvo Quiqueho Setiéna sa nenechalo nachytať a nechcelo behať od jedného pokutového územia k druhému. Barca sa rozhodla zápas spomaliť a hru zvoľnila. " a nečakáme náhodou vždy nato aby mužstva proti ktorym hrajeme iba nebranili s celym tymom ale aj utocili a barca to mohla vyuzit ?

Lago12345

0
2020-03-04 22:36:33

"Útočníci Barcelony hrali s veľkou slobodou a mohli si zbiehať po loptu a rozohrávať ju. Týmto spôsobom vďaka kombinačnej hre a kvalite mali vytvárať nebezpečné situácie, hoci opäť chýbala prítomnosť ofenzívneho hráča v pokutovom území." To sa nedá ani čítať...aká sloboda útočníkov ? Mohli rozohrávať a potom chýbali v pokutovom uzemí ? Sak to je jasné..skôr neschopnosť zálohy vytvarat nebezpecne situacie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.