Josep Maria Bartomeu sa chce kontaktovať so štvoricou kapitánov FC Barcelona. Prezident Barcelony chce s hráčmi prebrať aktuálnu situáciu. Vedenie klubu očakáva, že hráči budú súhlasiť so znížením platu počas obdobia, kedy sú futbalové súťaže pozastavené.

Bartomeu sa v poslednom čase opäť skontaktuje s kapitánmi FC Barcelona. Prezident sa s nimi stretol len pred niekoľkými týždňami v Ciutat Esportiva, aby im vysvetlil situáciu okolo Barcagate. V súčasnosti sa ide riešiť situácia súvisiaca s pandémiou koronavírusu. Prezident je názoru, že kapitáni mužstva si musia byť vedomí toho, že koronavírus zapríčiní nielen Barcelone niekoľko miliónové straty. Ako informuje katalánsky denník Sport, nie je jasné, či sa Bartomeu skontaktuje s kapitánmi prostredníctvom telefónu alebo osobne, keď sa obnovia tréningy. Musíme brať do úvahy, že ide o záležitosť, ktorá sa týka všetkých hráčov aj členov realizačného tímu a tak je pravdepodobnejšie, že stretnutie sa uskutoční za účasti viacerých.

Sport píše, že téma je veľmi dôležitá. Barcelona, podobne ako množstvo ďalších firiem z iných oblastí, počíta straty v miliónoch. Pandémia koronavírusu mala tvrdý dopad nielen na futbalové odvetvie a očakáva mnohomiliónové straty. Futbalové súťaže však predpokladajú, že sa pozastavený ročník podarí dohrať do konca, hoci v neskoršom termíne. Pokiaľ by sa totiž futbalové súťaže nedohrali, množstvo klubov by sa ocitlo v nesmierne ťažkej finančnej situácii a časti z nich by hrozil dokonca aj bankrot.

Hráči zároveň musia pochopiť, že ich postoj bude veľmi dôležitý a preto by mali súhlasiť so znížením platu. Barcelona nebude môcť fungovať normálne, pokiaľ počas tohto obdobia bude musieť vyplácať hráčom mzdy v plnej výške. Hviezdy Barcelony totiž zarábajú najlepšie spomedzi všetkých klubov na svete. Pre klub síce títo hráči generujú obrovské zisky, ale ak Barca nemôže hrať, o tieto peniaze príde a hráči to tak či tak pocítia aj na vlastných peňaženkách.

Klub počíta s tým, že súhlasiť so znížením platu budú hráči vo všetkých profesionálnych sekciách. Ale príkladom by mali ísť hráči, ktorí zarábajú najviac. A preto chce prezident Bartomeu poprosiť kapitánov prvého tímu, aby išli príkladom. Kríza môže byť zažehnaná len vtedy, ak budú všetci spolupracovať a ťahať za jeden povraz.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-03-22 10:28:42
Som velmi zvedavy, ako sa rozhodnu....
2020-03-22 10:30:21
Dúfam, že budú súhlasiť. Aj keď Barta tam už skoro nikto nemá rád, ale toto gesto je pre dobro klubu.