Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje o prvom potvrdenom prípade koronavírusu, ktorý už priamo súvisí s Barcelonou. Denník tvrdí, že infikovaný je André Curry, spolupracovník FC Barcelona v Brazílii.

Curry je už vyše týždňa v domácej izolácii v  São Paulo spolu so svojou manželkou, ktorá je takisto infikovaná. Obaja mali horúčku a cítili sa zle, no ich stav nevyžadoval prevoz do nemocnice, pretože nemali problémy s dýchaním. Bolo im odporučené užívať lieky a podstúpiť povinnú karanténu. Katalánsky denník tvrdí, že Curry sa mohol nakaziť od prezidenta Internacionalu počas návštevy Porto Alegre.

Curryho úlohou v Barcelone je predovšetkým skautovanie hráčov v Južnej Amerike a takisto nadväzovanie kontaktov s hráčmi, o ktorých má klub záujem. Sprostredkoval prestupy napríklad Neymara, Arthura, Yerryho Minu či Marlona.

Zdá sa však, že Curry zrejme nenakazil iných zamestnancov FC Barcelona, pretože žije a pôsobí predovšetkým v Južnej Amerike. Je však prvým zamestnancom Barcelony, u ktorého bolo diagnostikované ochorenie Covid-19. V Brazílii k dnešnému dňu evidujú 1128 infikovaných prípadov a 18 obetí.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.