Josep Maria Bartomeu hovoril s hráčmi Barcelony, ktorí plne chápe súčasnú situáciu, ktorá je veľmi ťažká. Hráči Blaugranas súhlasili so znížením platov počas celého obdobia, počas ktorého budú prerušené súťaže. Rozhodnutie klubu zatiaľ neovplyvnilo športovcov z iných sekcií klubu ako aj hráčov rezervy či La Masie.

Prezident FC Barcelona podľa médií už konzultoval súčasnú situáciu s hráčmi prvého tímu FC Barcelona. Hráči chápu, že klubové financie sú ohrozené a preto nebudú mať žiadne námietky, keď sa klub rozhodne znížiť im výplaty.

Madridský denník AS informuje, že prezident FC Barcelona dospel k dohode s hráčmi prvého tímu FC Barcelona. Komunikoval s kapitánmi, ktorí reprezentovali celý káder. Všetci hráči sú si vedomí povahy aktuálnej situácie, ktorá má nepochybne negatívny dopad na mnohé aspekty fungovania klubu. Pozastavenie futbalových súťaží má totiž vplyv nielen na športovú stránku, ale predovšetkým na tú ekonomickú. Do klubovej pokladnice prestali prúdiť peniaze z predaja vstupeniek a televíznych práv. Okrem toho trpia aj firmy, ktoré majú zmluvy s katalánskym klubom, pretože reklamné kampane im neprinášajú žiadny zisk.

Časť z týchto príjmov sa nebude dať získať späť. Katalánsky denník Sport uviedol, že Bartomeu má v pondelok telefonovať s členmi Európskej hráčskej asociácie, s predstaviteľmi UEFA a s ďalšími predstaviteľmi európskych líg. Otvorene sa má diskutovať o riešeniach, ktoré by mali kluby prijať, aby prekonali negatívne dopady pandémie koronavírusu. Vedenie Barcelony sa domnieva, že všetky kluby by mali spolupracovať, pretože kríza ovplyvní všetkých. Preto je dôležité, aby sa zaviedol jednotný akčný plán pre všetky zainteresované kluby.

Madridský denník AS pripomenul, že napríklad aj Gerard Piqué v uplynulom roku deklaroval, že je pripravený finančne pomôcť klubu, aby sa podarilo dotiahnuť návrat Neymara do úspešného konca. Transfer Brazílčana bol dôležitý pre viacerých hráčov, preto chceli týmto spôsobom prejaviť vedeniu v rokovaniach s PSG podporu. Transfer sa nakoniec neuskutočnil, ale hráči môžu pomôcť klubu teraz a ešte v dôležitejšej záležitosti.

zdroj: as.com sport.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-03-22 17:04:32
Já bych jim výplaty zrušil na těch příštích pár měsíců úplně, mají vyděláno dost aby to vydrželi bez výplaty. A klubu by to dost pomohlo
2020-03-22 17:28:01
Pekné gesto. Treba klubu pomôcť v tejto dobe. Aj tak majú hráči zarobené dosť ?