Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona prijala dôležité rozhodnutie v prípade, ak sa obnovia súťaže ako v La Lige, tak aj v Lige Majstrov. Klub odmieta, aby sa zápasy konali bez účasti fanúšikov.

Barcelona túto informáciu poskytla predstaviteľom španielskej aj európskej súťaže počas niekoľkých videokonferencií, ktoré sa konali počas uplynulého týždňa. Denník dodal, že v predstavitelia európskych súťaží tento postoj chápu, hoci odohrať niektoré osemfinálové zápasy bude predsa len nutné bez divákov. Predstavitelia La Ligy však chcú odohrať zápasy za každú cenu, dokonca aj bez fanúšikov, pretože im záleží na tom, aby získali peniaze za televízne práva. Barcelona však odmieta hrať pred prázdnymi tribúnami, ktoré nedokážu zabezpečiť dobrú atmosféru. Je možné, že sa uplatnia isté obmedzenia - sledovať zápasy budú napríklad môcť len držitelia permanentiek.

Mundo Deportivo zároveň informuje, že európske kluby jednomyseľne odmietli hrať vyraďovaciu časť európskych súťaží len na jeden zápas namiesto klasického dvojzápasu. Takisto sú názoru, že súťaže sa musia dohrať za každú cenu, hoci sa bude hrať až do septembra. Kluby takisto odmietli formát Final Four. Rozohrať je však potrebné ešte množstvo zápasov ako na domácej pôde, tak aj európskej. V Lige Majstrov chýba odohrať 4 zápasy osemfinále, všetky štvrťfinálové zápasy, semifinále či finále.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.