Kríza spôsobená koronavírusom môže výrazne ovplyvniť aj rezervu FC Barcelona. Časť hráčov totiž príde o možnosť výhodných prestupov, čo zablokuje rozvoj mladíkov z juvenil A. Katalánsky denník Sport analyzoval situáciu niektorých hráčov.

Pandémia koronavírusu nevplýva len na veľké kluby, ale predovšetkým na menšie tímy z nižších súťaží. Všetci prídu v najbližších týždňoch o množstvo peňazí a zrealizovať stanovené ciele bude takmer nemožné. Sport opísal, ako môže táto situácia ovplyvniť Barcelonu B, ktorá v súčasnosti pôsobí v Segunda División B.

Viacerí hráči rezervy Blaugranas mali na stole ponuky z iných klubov. Mohli pekne zarobiť - ako klub, tak aj hráči. Ale takto vyzerala situácia pred pandémiou. Barcelona predaj niektorých hráčov aj plánovala. Išlo o tých, ktorí sa nenachádzali v plánoch prvého tímu. Cieľom bolo zarobiť. Hovoríme predovšetkým o hráčoch ako Jorge Cuenca, Monchu či Collado, ktorých budúcnosť v klube je neistá. Stojí za zmienku, že z klubu nedávno odišli Carles Pérez, Abel Ruiz či Marques. Teraz sa zdá, že vzhľadom na pandémiu sa hráči nebudú predávať, skôr vymieňať. Ďalšou možnosťou je predaj hráčov s tým, že do prestupov budú v rámci výmeny zatiahnutí iní hráči.

Pozornosť je potrebné venovať najmä hráčom, ktorých zmluvy sa končia tento rok. V tejto situácii sa nachádzajú Kike Saverio a Lazar Carević. S prvým z nich sa vedú rokovania o predĺžení zmluvy, keďže Ekvádorčana si tréneri cenia pre jeho pohyblivosť v útoku a okrem toho k Barcelone pritiahol množstvo fanúšikov z rodnej krajiny. Barcelona chce predĺžiť zmluvu aj so svojim brankárom, ktorý doteraz nemohol v tíme zažiariť kvôli zraneniu. Okrem toho sa ku koncu svojich zmlúv blížia Sergi Puig, Chumi, Morer a Guillem Jaime. Posledná trojica podľa všetkého zostane na Camp Nou, pretože klub si v minulosti zabezpečil automatické predĺženie zmluvy.

Sport tiež poukazuje na to, že pokiaľ časť hráčov Barcelony B nebude predaná, pozastaví sa rozvoj hráčov z juvenil A. Arnau Tenas, Mika, Álvaro Sanz, Nils či Konrad už postupne klopú na dvere rezervy, ale pokiaľ pre nich nebude miesto, budú musieť zvážiť hosťovanie alebo odchod z klubu. Ilaix Moriba, Gerard Moreno a pravdepodobne aj Nico budú môcť hrať v rezerve a teoreticky oficiálne patriť k juvenil A. Pokiaľ sa pozrieme na hráčov, ktorí sa môžu vrátiť do klubu, za zmienku stojí stopér Arnau Comas, ktorý hráva veľmi dobre v UE Olot. Veľmi dobrú formu vidíte zo strany Lucasa de Vegu a tak je možné, že sa vráti aj on. O budúcnosti Oriola Busquetsa na hosťovaní v Twente rozhodne prvý tím a Juan Miranda zostane v Schalke aj v budúcom ročníku.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.