FC Barcelona môže využiť možnosť ERTE a znížiť týmto spôsobom výdavky na mzdy pre svojich zamestnancov. To sa však netýka len hráčov, ale aj bežných zamestnancov a práve tí sú znepokojení tým, že môžu prísť o svoje výplaty.

V Barcelone pracuje približne 900 zamestnancov a klub na ich mzdy minie ročne 40-50 miliónov eur. Existuje teda možnosť, že znižovanie platov sa bude týkať aj ich. Pripomenieme, že médiá priniesli informáciu, že vedenie Barcelony chce hráčom všetkých profesionálnych sekcií ponížiť platy až o 70% a to počas obdobia trvania núdzového stavu. Madridský denník AS informuje, že bežní zamestnanci klubu sa obávajú, že ak Barcelona využije možnosť ERTE, rázne zníženie miezd sa bude týkať aj ich.

Odbory v Barcelone však od klubu doposiaľ nedostali žiadne informácie. Jeden zo zamestnancov Barcelony madridskému denník AS uviedol, že najprv sa bolo potrebné znepokojovať o zdravie blízkych a teraz musia tŕpnuť, čo bude s výplatami. Ak by sa mzdy znížili tak drastickým spôsobom, určite by viac utrpeli bežní zamestnanci ako hráči. V každom prípade sa za radových zamestnancov Barcelony považujú ako pokladníci na štadióne, tak aj generálny riaditeľ klubu Oscar Grau či športový riaditeľ Éric Abidal.

Veľa však záleží od samotných hráčov. Ich výplaty zhltnú z rozpočtu klubu viac ako 500 miliónov eur, čiže neporovnateľne viac ako v prípade všetkých ostatných zamestnancov. Pokiaľ budú hráči súhlasiť so znížením svojich výplat, Barcelona nebude musieť znižovať výdavky aj v iných oblastiach. V klube je v súčasnosti napätá situácia a zamestnanci čakajú na ďalšie informácie.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-03-26 07:42:41
Vsetkym znizit ktori pocas krizy nepracuju, ake jednoduche.
2020-03-26 09:48:10
Ono je rozdiel znizit niekomu plat o 70 % ked zaraba 1 000 EUR a niekto 35 000 000 EUR.....