Katalánsky denník Sport informuje, že v šatni prvého tímu FC Barcelona sú rozdielne názory týkajúce sa zníženia miezd. Niektorí hráči nie sú pripravení na to, aby si znížili výplaty, zatiaľ čo iní nechcú niesť zodpovednosť za zlé riadenie klubu. Médiá v tomto smere píšu, že vedenie Barcelony chcelo znížiť hráčom platy až o 70%, ale tí to jasne odmietli.

Hráči všetkých sekcií odmietli vedením klubu navrhované zníženie miezd až o 70%, hoci len na obdobie vyhláseného núdzového stavu. Prezidentovi Bartomeuovi však záleží na tom, aby s hráčmi dosiahol dohodu. V každom prípade to nebude jednoduché. Katalánsky denník Sport informuje, že ani hráči v šatni nemajú na túto tému jednotný názor.

Časť hráčov je proti návrhu Barcelony a dokonca aj proti tomu, aby sa o tejto záležitosti vôbec diskutovalo. Hráči sú názoru, že by nemali byť obeťami tejto situácie, pretože to bolo vedenie, ktoré zle riadilo klub a rozhodlo sa investovať obrovské peniaze do transferov, ktoré nemali žiadny zmysel a do tímu nepriniesli nič.

Hráči, ktorí však v šatni niečo znamenajú, majú na celú vec iný názor a domnievajú sa, že návrh Barcelony sa dá akceptovať a sú ochotní o podmienkach rokovať. Ich právnici majú celú záležitosť preskúmať. Táto skupina hráčov s návrhom klubu ešte nesúhlasila, ale je pripravená akceptovať zníženie platu na dočasné obdobie. Je však potrebné dohodnúť sa na podmienkach.

Sport píše, že jednej skupine hráčov sa pozdáva návrh, ktorý prezentovalo rádio Cadena COPE. Pokiaľ by sa La Liga neobnovila pred 30. júnom 2020, hráči by prišli o 10% zo svojich platov. V prípade, ak by sa obnovila a zápasy by sa hrali každé 2-3 dni, výplaty by im narástli o 15-20%. Prezident La Ligy a RFEF v každom prípade tieto správy rádia dementoval.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-03-26 07:28:28
Je vidieť, že väčšina hráčov tu je na to aby hrali a o hospodárení vedia tak veľké guľové. Nevidím do ich hláv ani do šatne a viem, že je veľmi nepopulárne meniť zmluvu znížením platu, klubu sa zastavili nosné príjmy a potrebuje prežiť a nemyslím si, že zrovna futbalisti sú tí, ktorí po zásahu do mzdy začnú mať existenčné problémy. Preto je solidarita na mieste.
2020-03-26 07:36:20
Teraz sa uvidí či sme fakt Viac než klub. Aspoň teda ktorí hráči to tak vnímajú