Médiá v Španielsku informujú o prvých prípadoch koronavírusu priamo v FC Barcelona. Katalánsky denník Sport sa odvoláva na informácie denníka La Vanguardia. Infikovaný má byť šéf lekárskeho tímu Ramon Canal a lekár futbalovej sekcie Josep Antoni Gutierrez. Prvotný článok však La Vanguardia zo svojho webu stiahol, takže nie je jasné, či tieto informácie sú pravdivé.

Sport v každom prípade informuje, že obaja spomínaní lekári sa v súčasnosti nachádzajú v nemocnici. Klub doteraz neinformoval o žiadnych oficiálnych prípadoch výskytu ochorenia covid-19, hoci je potrebné pamätať na prípad Andrého Curryho, ktorý je oficiálne nakazený, ale zdržiava sa v domácej karanténe v Brazílii. Všetci hráči aj zamestnanci klubu sú v súčasnosti v domácej izolácii na základe odporúčaní španielskej vlády. Mnohí hráči prvého tímu v posledných dňoch publikovali na sociálnych sieťach videá či fotografie, prostredníctvom ktorých verejnosti priblížili, čo robia v domácom prostredí a akým spôsobom sa snažia udržať vo forme.

Katalánsky denník Sport napriek tomu zdôrazňuje, že v tak veľkom klube ako Barcelona je nemožné, aby sa neobjavil žiaden pozitívny prípad ochorenia. Barcelona tieto správy médií zatiaľ oficiálne nepotvrdila. Ramon Canal pracuje v klube od roku 2006. V minulosti sa angažoval v politike, ale stále mal bližšie k lekárskej profesii. Josep Antoni Gutierrez sa k Barcelone pripojil ešte v roku 1993 a odvtedy mal na starosti zdravie hráčov prvého tímu.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-03-26 13:37:25
Ci to je pravda, alebo nie, je to len otazka casu, kedy sa virus prejavi.....
2020-03-26 17:24:37
Spíš než odpočítávadlo času od začátku zápasu FC BARCELONA
- --
LaLiga Santander; Piatok, 1.5.2020; -- : --
LEGANÉS
LEGANÉS

Bych ocenil, kdyby tu bylo počet nakažených COVID-19 v Katalánsku a po regionech + Madrid - to bude daleko prinosnejsi nez zapas, ktery se neodehraje