Futbal je v súčasnosti odstavený na vedľajšej koľaji, no Barcelona napriek tomu pripravuje plány na budúcu sezónu. Médiá v tomto smere informujú, že do prvého tímu majú postúpiť hneď traja odchovanci La Masii.

Miesto v prvom tíme Quiqueho Setiéna v sezóne 2020/2021 si zabezpečili Ansu Fati, Ronald Araujo a Alex Collado. Klub v každom prípade nič nepotvrdil, takže ide len o informácie zo strany španielskych médií. V každom prípade, postup Ansu Fatiho do prvého tímu by neprekvapil nikoho, keďže s Áčkom hráva a trénuje už v tejto sezóne, počas ktorej odohral už 24 zápasov.

Debut v prvom tíme zaznamenal aj Araujo a to proti FC Sevilla na Camp Nou. Nová krv v zadných radoch je však potrebná, keďže Gerard Piqué má svoj vek a mladší nebude. Jean-Clair Todibo odišiel na hosťovanie a podľa všetkého sa na Camp Nou už nevráti.

Alex Collado je ďalším mladíkom, ktorý by sa mal podľa novinárov pripojiť k prvému tímu už v budúcej sezóne. Vedenie Blaugranas v neho verí, podobne ako Setién, ktorému sa pozdáva, že mladík môže hrať ako na hrote útoku, tak aj na krídlach. K prvému tímu by sa mal na stálo pripojiť aj Iñaki Peña, ktorý pravidelne trénuje s prvým tímom a Setién je s jeho výkonmi spokojný.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-03-27 15:41:52
ešte Aleňa a Puig a budem spokojný ?
2020-03-27 15:57:11
Miesto v prvom tíme dostanú hneď traja odchovanci. Miesto v prvom tíme na ihrisku nedostanú hneď traja odchovanci... To, že dostanú miesto v prvom tíme, neznamená, že aj budú nominovaní, prípadne aj v základnej zostave. Ale poteší človeka, že klub možno dá šancu hrávať odchovancom častejšie.