FC Barcelona v oficiálnom vyhlásení už oznámila svoje rozhodnutie týkajúce sa využitia pravidla ERTE a možnosti dočasného pozastavenie zmlúv v prípade svojich zamestnancov. Médiá informujú, že znižovanie platov sa dotkne aj mládežníckych sekcií Blaugranas.

Barcelona informovala, že využite pravidlo ERTE, ale nešpecifikovala, v akej miere sa mzdy nakoniec budú znižovať. Médiá uviedli, že najčastejšie sa hovorí o zrážkach z platov vo výške 70%. Všetko je v každom prípade otázkou dohody predovšetkým medzi hráčmi a vedením. Čas sa ale kráti a dohoda musí byť na svete v priebehu niekoľkých dní. Barcelona by chcela oznámiť výšku zníženia platov už budúci týždeň.

Nižšie platy čakajú aj na zamestnancov mládežníckych sekcií FC Barcelona. Médiá tvrdia, že tréneri v La Masii prídu na výplatnej páske o 30% svojho zvyčajného príjmu. Klub chce podobným spôsobom znížiť mzdy aj mladým hráčom juvenil A a juvenil B. Hráči v týchto tímoch nedostávajú veľké výplaty a majú poloprofesionálne zmluvy, no ERTE sa dotkne aj ich. Zníženie miezd sa dotkne samozrejme aj vedúcich pracovníkov v La Masii na čele s Patrickom Kluivertom, ktorý takisto bude mať zníženú výplatu počas obdobia trvania vyhlásenia núdzového stavu v Španielsku. Médiá sú názoru, že Kluivert a jeho spolupracovníci dostanú približne o 50% nižšiu výplatu.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.