Madridský denník AS sa dostal k listu, ktorý generálny riaditeľ FC Barcelona zaslal všetkým zamestnancom klubu. Oscar Grau v liste informuje o zavedení nariadenia ERTE a vysvetľuje dôvody, ktoré sú za tým.

"Obraciam sa na Vás v tomto ťažkom období spôsobenom pandémiou, ktorá panuje v našej krajine, aby som vás povzbudil, preukázal solidaritu a zodpovednosť. Situácia vyvolaná ochorením Covid-19 zapríčinila, že naše príjmy sa výrazne znížili, pretože nemôžeme hrať v žiadnej súťaži a naše mimo športové aktivity boli taktiež pozastavené. Dátum obnovenia súťaží je neistý, čo sa premieta do našich predpovedí príjmov v nasledujúcich mesiacoch, vplýva to na príjmy z televíznych práv, predaja a využívania našich objektov," píše v liste Oscar Grau.

Generálny riaditeľ sa na základe tohto domnieva, že je potrebné "vykonať rad opatrení s cieľom zastaviť ekonomické dôsledky tejto krízy. Dôjde k preskúmaniu zmlúv všetkých osôb pracujúcich v tomto klube. Vedenie sa rozhodlo zaviesť časovú reguláciu pracovnej doby vo futbale, iných športoch a všetkým ostatným zamestnancom. Vedieme pokročilé jednania so zástupcami všetkých profesionálnych športových sekcií a hlavným použitým opatrením bude zníženie miezd."

"Naše zámery sme už oznámili príslušným orgánom a v najbližších dňoch ich sformalizujeme s katalánskym ministerstvom práce. Zmeny budú platne iba v čase vyhlásenia výnimočného stavu. Žiadam o profesionálne aj osobné úsilie, aby sme si s touto situáciou poradili s odvahou a zodpovednosťou. Všetci musíme čeliť tejto výzve," uzavrel list Grau.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-03-30 00:12:27
Za poslednych 24 hodin 832 mrtvych v Spanielsku....nevyzera to dobre.... :(
2020-03-30 07:29:42
Panstvo prvého mužstva si nenechá zobrať ani 1 euro. Neberú v úvahu, že klub nemá tlačiareň na peniaze. Nevidia, že v iných kluboch to hráči chápu a prispôsobujú sa. Naši by pri menších výplatách pokapali, nemajú ani na rohlíky.
Vy tu predávate a kupujete hráčov, je to na smiech. Trápite sa či bude akýsi titul a samotní Španieli túžia len po jednom, aby prežili pliagu.
Nik nebude mať peniaze, len šejkovia, preto, len,tam si hráči prídu na zvyknuté peniaze. A vôbec, nikto nemôže vedieť ako sa vírus bude správať a opakovať !!!
Futbal a všetky športy padli bokom, lebo život človeka je vysoko nad týmto všetkým.
Prajem všetkým pevne zdravie, ktoré si nikto nekúpi a ani naše bohaté panstvo prvého mužstva !!!!!!!