FC Barcelona má k dispozícii 17 mladých hráčov, ktorí sú v prípade potreby pripravení naskočiť do prvého tímu. Časť z nich hrá v rezerve, niekoľko ďalších na hosťovaní a dvaja sa k mužstvu pripoja v lete. Nie je vylúčené, že v prípade ekonomickej krízy sa títo hráči Barcelone veľmi zídu.

Futbalový svet podľa všetkého zasiahne tvrdá kríza. Kluby musia tentokrát hľadať spôsob ako prežiť. Jednou z možností je dať šancu mladým talentom, ktoré doteraz nedostávali toľko priestoru v prvých tímoch svojich klubov. Mundo Deportivo pripravilo zoznam hráčov Barcelony, ktorí v súčasnosti nie sú členmi prvého tímu Blaugranas, ale v najbližšom čase sa k nemu môžu pripojiť. Nachádza sa na ňom 17 hráčov, bez Philippeho Coutinha a Marca Cucurellu, ktorí s najväčšou pravdepodobnosťou budú v kariére pokračovať mimo Camp Nou. Priemerný vek ostatných hráčov je 20,7 roka.

Ak by sme z týchto hráčov vytvorili mužstvo, v bránke by sa ocitol Iñaki Peña, ktorý aktuálne chytá v rezerve. Patrí medzi základné piliere Barcelony B a taktiež aj reprezentácie Španielska do 21 rokov. Pokiaľ ide o obrancov, najbližšie k prvému tímu má Ronald Araujo, ktorý je považovaný za štvrtého stopéra Quiqueho Setiéna. Okrem neho by sa v defenzíve mohli objaviť Jean-Clair Todibo a Juan Mirada - obaja pôsobia na hosťovaní v Schalke. Prvý z nich sa k nemeckému mužstvu pripojil v januári a zmluva v jeho prípade umožňuje Schalke, aby ho po skončení prebiehajúcej sezóny odkúpila za 25 miliónov eur. Ľavý obranca sa na druhej strane nedokázal v Schalke presadiť a jeho kariéra bude pokračovať v inom klube. V Nice hrá napríklad Moussa Wagué, pre ktorého v prvom tíme Blaugranas nebolo miesto. Francúzsky klub má možnosť odkúpiť mladíka za 10 miliónov eur. Zabudnúť nemôžeme ani na Jorgeho Cuencu, reprezentanta Španielska do 21 rokov, ktorý hrá v rezerve a ani na Sergia Akiemeho, ktorý sa v Barcelone B prezentuje dobrou formou.

Pokiaľ ide o zálohu, jasnou možnosťou je Carles Aleñá, ktorý je na hosťovaní v Betise Sevilla. Mladík sa k tímu z Benito Villamarín pripojil v januári, ale o jeho služby mal záujem aj Inter. Mimo Barcelonu pôsobí aj Oriol Busquets a to na hosťovaní v Twente. V Holandsku zbiera dobré recenzie. Niekoľko kandidátov na hru v prvom tíme nájdeme aj v rezerve. Predovšetkým hovoríme o Riquim Puigovi a Alexovi Colladovi, ktorí hrali ako pod Ernestom Valverdem, tak aj Quiquem Setiénom. Zabudnúť nemôžeme ani na kapitána Barcelony B, Monchu, ktorý taktiež patrí medzi výborných hráčov. V základnej jedenástke talentov by sa v útoku ocitol Rafinha pôsobiaci na hosťovaní v Celte Vigo. Brazílčan má však 27 rokov a klub ho počas leta s najvyššou pravdepodobnosťou predá.

Barcelona môže od novej sezóny počítať aj s dvojicou nových hráčov: Pedrim a Franciscom Trincãom. Obaja sú považovaní za veľmi talentovaných hráčov. Prvý z nich bol kúpený z Las Palmas za 5 miliónov eur. Záložník aktuálne hráva v klube z Kanárskych ostrovov a patrí medzi kľúčových hráčov. Portugalčan na druhej strane stál 30 miliónov eur a v posledných týždňoch predvádza v tíme Bragy výborné výkony.

Mundo Deportivo na svoj zoznam doplnilo aj Emersona, ktorý hráva v Betise a môže sa k Blaugranas pripojiť vďaka špeciálnej dohode medzi klubmi. Na zozname nájdeme aj Matheusa Fernándeza, ktorého Barcelona kúpila z Fluminense len teraz v januári. Katalánci sa rozhodli poslať Brazílčana na hosťovanie do Realu Valladolid, aby získal skúsenosti s európskym futbalom, no vzhľadom na slabú kondíciu a neskôr kvôli pozastaveniu futbalovej súťaže, v Európe doteraz neodohral ani minútu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-03-30 10:00:32
Mateus f. Mal slabú kondíciu? To jakého vola sme zas nakúpili z tej brazílie? Skautujú pozerajú si hráča, príde v januári a neodohrá ani minútu lebo nevládze...to čo má znamenať akože prestup autobusára z Humenného?!
kluc Premium
2020-03-30 10:26:21
Ja v prvom rade nevidím problém predať Neta za slušné peniaze a povýšiť Peňu, aj tak odchytá 5 zápasov za rok...
Talentov máme ale reálne budúci rok budú šancu dostávať tak Trincao, Aleňa, Araujo a Todibo ak sa vráti, ostatní by mali ísť na pol roka vo vlastnom záujme na hosťovanie inak sa nepresadia.