Katalánsky denník Sport v súvislosti so zavedením predpisu ERTE popisuje ako zníženie platov ovplyvní jednotlivé tímy Barcelony. Pravidlá sú totiž pre všetky tímy v jednotlivých sekciách klubu trochu rozdielne.

Barcelona B a prvý tím dostanú počas trvania vyhláseného výnimočného stavu o 70% nižšie mzdy. Rezervy sú považované za profesionálne mužstvá a preto sa s nimi takto aj zaobchádza. Týchto dvoch mužstiev sa týka pravidlo ERTE, čiže regulácia dočasného zamestnania. Toto riešenie však bude použité aj na všetky mužstvá od juvenil A nadol, takisto aj na amatérske mužstvá. Hovoríme o platoch ako v prípade hráčov, tak aj trénerského štábu a iných zamestnancov. Všetci však dostanú plný plat vďaka iniciatíve hráčov prvého tímu, ktorí sa rozhodli mzdy dofinancovať.

Barcelona však uplatní škrty vo všetkých mužstvách a sekciách, bez ohľadu na to, kto koľko zarába. Mundo Deportivo tvrdí, že klub sa chce postarať aj o svojich socios a držiteľov permanentiek. Josep Maria Bartomeu v rozhovore pre L'Esportiu ubezpečil: "Ak príde čas na úhradu permanentky a niekto bude mať finančné problémy, všetko mu uľahčíme. Môžeme sa dohodnúť na odklade platby. Z dôvodu krízy nechceme prísť o žiadneho držiteľa permanentky."

Denník uviedol, že množstvo socios sa už obrátilo na Joana Manuela Traytera, predsedu Asociácie socios, aby vyjadril svoje obavy z toho, že niektorí socios si nebudú môcť dovoliť zaplatiť za permanentku. Barcelona v tejto súvislosti analyzuje rôzne možnosti, ktoré fanúšikom umožnia platnosť svojej permanentky predĺžiť.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.