Hráči prvého tímu FC Barcelona súhlasili so znížením svojich platoch až o 70% počas doby trvania vyhláseného výnimočného stavu v Španielsku. Klub tak dovedna ušetrí až 32 miliónov eur mesačne. Píše madridský denník Marca.

Barcelone tento krok zo strany hráčov nesmierne pomôže. Ušetrí desiatky miliónov eur a zníži tak stratu počas obdobia, kedy sa futbalové súťaže v Európe nehrajú a v súčasnosti nie je vôbec jasné, kedy sa futbal vôbec rozhýbe.

Kvôli kríze si budú musieť utiahnuť opasky aj samotní hráči. Madridský denník Marca uvádza, že Messi príde mesačne o 5 miliónov eur. Barcelona na mzdách svojich kapitánov ušetrí mesačne dovedna 8,6 milióna eur (Lionel Messi, Gerard Piqué, Sergio Busquets a Sergi Roberto). Netreba zabúdať na to, že Messi nedávno daroval po jeden milión euro dvom nemocniciam.

Piqué zarobí mesačne menej o 1,5 milióna eur, Busquets je na to podobne. Sergimu Robertovi klesne príjem o 700 000 eur mesačne. Nižšie sumy môžu očakávať aj Luis Suarez a Antoine Griezmann. Francúz príde o 2,1 milióna eur mesačne, Suarez približne o toľko ako Piqué s Busquetsom. To tvrdí madridský denník Marca.

My, vo Force, sme si dali námahu a vyskúšali sme zrátať, o koľko hráči prídu po 70% znížení platov, ak výnimočný stav Španielsku bude trvať 2 mesiace, 3 mesiace alebo aj 4 mesiace. Údaje o výške miezd pochádzajú z talianskeho portálu Calcio e Finanza. A vyšlo nám nasledovné.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2020-04-02 09:18:04
Dobrá práce.. jsem moc rád a vážím si toho co děláte že si člověk v této těžký chvíli může přečíst takovéhle články které ne úplně souvisí s koronavirem a aspoň si člověk může přečíst něco třeba i pozitivního a zajimavyho ?
2020-04-02 11:32:35
Griezman& Ter Stegen obrovský nepomer vzhladom k výkonom na ihrisku.