Rokovania o predĺžení zmluvy medzi Barcelonou a Marc-André ter Stegenom sa napredujú len veľmi pozvoľna. Rozhlasová stanica Cadena COPE informuje, že Barca si uvedomuje, že Nemec by mal byť jedným z najlepšie platených hráčov v kádri. Mal by sa tak zaradiť hneď za najväčšie hviezdy.

Posledné správy v súvislosti s rokovaniami o predĺžení zmluvy v prípade Marc-André Ter Stegena neboli práve najlepšie. Katalánsky denník Sport uviedol, že pozície oboch strán sú veľmi vzdialené, hoci sa uskutočnilo už 5 stretnutí. Denník tvrdí, že Nemec očakáva až zdvojnásobenie svojho platu a chce zarábať približne 10 miliónov eur ročne. Barca túto požiadavku chápe, ale finančná situácia klubu je veľmi neistá. Ponúkla teda, aby sa Ter Stegenovi plat ročne zvyšoval až na úroveň, ktorú požaduje. Brankára však táto ponuka nezaujala. Médiá zároveň špekulujú, že o Ter Stegena má veľký záujem Bayern Mníchov.

Cadena COPE informuje, že Barcelona je v tejto veci optimistická. Katalánsky klub si je vedomý, že 27-ročný brankár musí patriť medzi najlepšie zarábajúcich hráčov prvého tímu. Ter Stegen by mal získať taký plat, ktorý by patril do druhej kategórie v klube. Presnú sumu médiá nešpecifikovali. Cadena COPE okrem toho uviedla, že agent brankára povedal, že Barcelona konkrétnu ponuku doteraz nepredstavila. Vylúčil však možnosť, aby Ter Stegen prestúpil do Bayernu.

Rokovania tak budú pokračovať ďalej a Barcelona verí, že obe strany by mali dospieť k dohode niekedy do júna. Bez ohľadu na to, kedy bude zmluva podpísaná, obe strany sa dohodli, že nový kontrakt nadobudne platnosť v budúcom hospodárskom roku. Sport uvádza, že posledný návrh Barcelony predpokladal podpísanie kontraktu s platnosťou do roku 2025 s opciou na ďalšie tri roky v prípade splnenia istých podmienok.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-04-03 21:03:07
Konečne sa Stegi ozval 10 mega je plat ktorý si svojimi výkonmi každopádne zaslúži viem sa vžiť do jeho kože ked vidí napr. Griezmanov príjem 21 mega.
Marian Premium
2020-04-04 01:10:38
Obávam sa, že Barto mu to dá, veď končí o rok, už nebude musieť zháňať peniaze na chod klubu. Všetkým treba znížiť platy o 50%, počnúc Leom, končiac Fatim. Také časy nastanú, že tieto mega mega platy nastavené Bartom, najvyššie platy v celom futbalovom svete, sa v nastávajucej dobe nebudú dať financovať. Samozrejme Stegen si výkonnostne zaslúži v porovnaní s platmi ostatných zvýšiť, ale to sa dá dosiahnuť aj znížením platov tých, čo teraz berú prehnane veľa.