Barcelona každoročne pracuje na prípravách predsezónnej prípravy pred každou novou sezónou. Analyzované sú rôzne ponuky priateľských zápasov, ktoré by čo najviac zvýšili príjmy klubu. Barcelona počas uplynulo ročného turné v USA zarobila približne 5 miliónov eur. Jeden zápas proti veľkému tímu v Európe zarobí klubu aj 2 milióny euro. Tento rok to však bude iné.

Pred vyhlásením núdzového stavu v Španielsku v dôsledku pandémie koronavírusu mala Barcelona na stole ponuky na turné z rôznych krajín, napríklad z Ameriky, Izraela, Tuniska, Rakúska či Nemecka. Quique Setién mal s kratším letným turné súhlasiť. Teraz sa však zdá veľmi málo pravdepodobné, že sa tieto zápasy odohrajú, keď ako La Liga, tak aj UEFA sú za to, aby sa počas letného obdobia dohrali všetky súťaže.

Katalánci si však veľmi dobre spomínajú na zlý vstup do sezóny, ktorý zapríčinila letná príprava. Barcelona precestovala celý svet, tréningy však nestáli za nič, keďže mužstvo bolo neustále v pohybe. Vedenie klubu si svoju chybu uvedomilo a tento rok väčšie turné neplánovalo. Turné počas leta by v podstate ani nedávalo zmysel, keďže sa mali konať Majstrovstvá Európy aj Copa America, neskôr zas Olympiáda. Napriek tomu sa hovorilo o niekoľkých zápasoch - napríklad o stretnutí s Juventusom a opätovnom boji Messi s Cristianom Ronaldom. Teraz je však jasné, že sa nič také neuskutoční.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-04-07 12:46:22
Chvalabohu. Nech ostanú doma pripravia sa, čo najlepšie kondične a fyzicky.