Prezident FC Barcelona požaduje rezignáciu niekoľkých dôležitých členov vedenia klubu. O svoju pozíciu môže prísť dokonca aj kandidát na prezidenta Emili Rousaud. Súčasný prezident sa chce zbaviť všetkých nepohodlných osôb, ktorý spochybňujú jeho úradovanie.

Španielske médiá dnes priniesli správu o tom, že Josep Maria Bartomeu plánuje vo vedení klubu čistky. Prezident chce, aby zo svojho postu odstúpilo hneď niekoľko členov, ktorí spochybňujú jeho kroky v úrade. Jedným z nich je aj Emili Rousaud, ktorý je kandidátom na prezidenta Blaugranas v nadchádzajúcich voľbách a práve on mal pokračovať v realizácii plánov súčasného vedenia.

Včera sa malo konať zasadnutie vedenia klubu, ale nakoniec k tomu nedošlo. Bartomeu sa namiesto toho spojil s niekoľkými členmi vedenia, aby im oznámil svoje rozhodnutie. Prezident už nechce spolupracovať s Emilim Rousaudom, Enriquem Tombasom (doterajším pokladníkom klubu), Silviom Eliasom a Josepom Pontem. Katalánsky denník Mundo Deportivo píše, že Bartomeu dal prvej dvojici menovaných dve hodiny na rezignáciu. V opačnom prípade zostanú v úrade, pretože prezident ich nemôže vyhodiť, no budú zbavení svojich právomocí a nebudú mať žiadnu moc.

Mundo Deportivo aj Sport píše, že zodpovednosť za ekonomickú oblasť klubu prevezme Jordi Moix a David Bellver sa stane novým pokladníkom klubu. Agenda doterajšieho pokladníka klubu Enrique Tombasa bude rozdelená medzi dvoch ľudí. Bartomeu takéto zmeny plánoval už dlhší čas, pretože jeho vzťahy s vedením klubu ochladli po afére Barcagate. Niektorí riaditelia sa pritom domáhali toho, aby rezignoval Bartomeu. Teraz je však možné, že prezident si vymenuje nových viceprezidentov. Ako argument mal Bartomeu použiť nespokojnosť hráčov s postojom niektorých osôb.

Mundo Deportivo ďalej píše, že Emili Rousaud neplánuje rezignovať. Práve on patril medzi osoby, ktoré Bartomeua za aféru Barcagate najviac kritizovali. Rousaud požadoval vnútorný audit, ktorý mal celú záležitosť podrobne prešetriť. Vo včerajšom rozhovore Bartomeu poprel, aby kritizoval hráčov a zdôraznil, že neurobil nič zlé.

Včerajšie zasadnutie vedenia bolo zrušené preto, lebo spomenutí členovia vedenia odmietli rezignovať, pritom Bartomeu chcel oznámiť okamžité zmeny. To však nebolo možné a prekazilo to plány prezidenta. Médiá dodávajú, že v súčasnosti nie je jasné, kto bude novým kandidátom vedenia na prezidenta vo voľbách, ktoré sa konajú už na budúci rok.

AKTUALIZÁCIA:

Tieto informácie médií potvrdil Emili Rousaud, ktorý uviedol: "Bartomeu mi volal a povedal mi, že chce prestavať vedenie a že neverí niektorým jeho členom, medzi nimi aj mne. Povedal, že unikli informácie, ktoré rozrušili hráčov a ja som spochybňoval prácu vedenia. Nemôžem mlčať, keď sa objavia faktúry, ktoré neprešli vnútornou kontrolou. Mám čisté svedomie. Nezverejňujem informácie do médií, nekritizujem hráčov."

zdroj: as.com mundodeportivo.es sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2020-04-08 11:03:40
... ten by mal vladnut niekde v Cine alebo S. Korei :-D
barcelonista29 Premium
2020-04-08 11:28:56
Bartom€uovi už načisto preskočilo - potkan. Svet sa "zastavil" a títo úbožiaci si idú vybavovať osobné spory. Dúfam, že sú socios hrdí, že ich neposlali do riti, keď na to mali šancu...