Aj počas pandémie vedenie FC Barcelona pracuje na budúcich posilách. V klube však vedia, že koronavírus ovplyvní ekonomiku na celom svete a dotkne sa aj futbalu. 

V tejto situácii je pre vedenie obzvlášť dôležité dohodnúť sa na spoločnom postupe. Technickí sekretári po súhlase Quiqueho Setiéna určili prioritné posty - mladého a gólového stredného útočníka, všestranného stredopoliara a perspektívneho stredného obrancu. A hoci nejde o nevyhnutnú kúpu, Barcelončania by veľmi radi získali naspäť Neymara s veľkým marketingovým potenciálom.

Lautaro je ten vyvolený

Vytúženou posilou do ofenzívy je Lautaro Martínez, o ktorého kúpe už Barca začala rokovať s Interom. Argentínčan by prestúpil na Camp Nou veľmi rád a predovšetkým by si rozumel so svojím krajanom Lionelom Messim. Martínez má dobrý vzťah aj s Luisom Suárezom, ktorý sám verejne priznal, že Katalánci potrebujú posilu na jeho pozíciu. 

Súčasťou operácie by mohla byť výmena za iných hráčov, španielske médiá spomínajú Artura Vidala, ktorý dobre pozná trénera Interu Antonia Conteho. Hovorí sa aj o Rafinhovi, Rakitićovi či Aleñovi (momentálne na hosťovaní v Betise). 

Gustan Fabián a Ndombele

Vedenie sa snaží získať stredopoliara schopného hrať obomi nohami a zároveň sa chce zbaviť Rakitića a Vidala. Voľbou číslo jeden je Fabián z Neapolu, ktorý je skvele technicky aj fyzicky vybavený. Sleduje ho aj Madrid, no v klube ho nechcú predať za žiadnu cenu. 

Ďalším menom je Ndombele z Tottenhamu, ktorý je údajne dostupný a tiež má viacero záujemcov.

Niekoľko stopérov

V defenzíve je cieľom nájsť náhrady za starnúceho Piquého (33) a Umtitiho so zdravotnými problémami. Barca sleduje Luiza Felipeho z Lazia, ktorému o rok skončí kontrakt. Zaujíma ju aj Laporte zo City a bol jej ponúknutý Upamecano z Lipska.

Zdroj: md
Foto: md

Diskusia

10 komentáre
kluc Premium
2020-04-12 14:34:22
Lautaro musí prísť!....do zálohy zadarmo Silva alebo Ndombele keby bol lacnejší by bol dobrý (ako silový hráč) a do obrany max. Upamecano (Laporte je nereálny a máme aj Todiba a Arauja)
2020-04-12 14:34:28
Z coho chcu kupovat? Ved z miliardoveho rozpoctu dokazali vyrobit "az" par milionov zisku. A to tam neboli zapocitane "bonusy" ludskou recou povedane SPLATKY za coutinha, demba a griezzmana. Takze realne sme neboli par milionov v zisku ale cca 100 milionov v strate. Teraz po korone nebudeme mat ani na kupu Sporara