Vedenie FC Barcelona včera zasadalo prostredníctvom špeciálnej videokonferencie. Klub po jej skončení vydal oficiálne vyhlásenie.

"Vedenie klubu FC Barcelona, ktoré v pondelok 13. apríla absolvovalo videokonferenciu zvyčajného charakteru, podniklo nasledovné kroky:

Rekonštrukcia vedenia klubu

Na žiadosť prezidenta FC Barcelona, Josepa Mariu Bartomeua, vedenie schválilo vymenovanie: Jordiho Moixa do funkcie viceprezidenta pre ekonomické záležitosti; Pau Vilanovu do funkcie viceprezidenta pre inštitucionálne záležitosti; Oriola Tomasa do funkcie viceprezidenta pre obchod; Marty Plany do funkcie tajomníčky vedenia; Davida Bellvera do funkcie pokladníka.

Po druhé, Javier Bordas sa stane riaditeľom zodpovedným za prvý tím a Xavier Vilajoana sa stane riaditeľom zodpovedným za Barcelonu B, mládežnícke sekcie a ženskú sekciu. Riaditeľmi zodpovednými za Komisiu pred dodržiavanie predpisov, budú tajomníčka vedenia Marta Plana a pokladník David Bellver, zatiaľ čo Joan Blade bude naďalej koordinovať činnosť sekcie basketbalu a bude taktiež zodpovedný za Komisiu pre kontrolu a transparentnosť.

Cieľom rekonštrukcie vedenia je nielen zavedenie nového plánu na potlačenie účinkov koronavírusu, ale aj dokončenie všetkých prioritných projektov v súlade s vládnym programom, ktorý sa začal v roku 2010 a takisto strategického plánu na roky 2015-2021. Tieto výzvy sú veľmi náročné a pre súčasnosť a budúcnosť klubu mimoriadne dôležité.

Vedenie sa domnieva, že teraz sa všetci musia viac ako kedykoľvek predtým zamerať na tieto výzvy mimo internej diskusie, ktorá musí neustále prebiehať v rámci riadiacich orgánov klubu. Je potrebné dospieť k schodnému konsenzu vo veci všetkých opatrení, ktoré by mali byť prijaté v najbližšom čase.

Analýza rôznych športových scenárov

Vedenia sa zaoberalo rôznymi scenármi, ktoré sú navrhnuté pre futbal a iné športové sekcie s cieľom obnovenia súťaží. Pokiaľ ide o futbal, diskutovalo sa o plánoch UEFA, ECA a LFP vo veci obnovenia ligy a Ligy Majstrov. Pokiaľ ide o ostatné športové sekcie, zodpovedné osoby sú v stálom kontakte s ligami a federáciami týchto športov. Ide o riaditeľov týchto sekcií: Joan Blade (basketbal), Jordi Argemi (hádzaná) a Josep Ramon Vidal-Abaca (hokejbal a futsal).

Žaloba voči Emilimu Rousaudovi

Vzhľadom na vážne a neopodstatnené obvinenia Emiliho Rousauda, bývalého viceprezidenta klubu, ktoré padli počas rôznych rozhovorov s médiami, vedenie klubu kategoricky odmieta všetky činnosti spojené s korupčnými aktivitami a rozhodlo sa podniknúť právne kroky.

FC Barcelona nemôže tolerovať obvinenia, ktoré vážne poškodzujú imidž klubu. Cieľom týchto súdnych konaní proti Emilimu Rousaudovi je chrániť česť klubu a jeho zamestnancov. Po druhé, tieto obvinenia boli vznesené počas trvania auditu, ktorý má vysvetliť akékoľvek nezrovnalosti v práci klubu.

Vedenie v tejto súvislosti chce zdôrazniť, že firma Price WaterHouse Cooper, ktorá je zodpovedná za audit služieb monitorovania sociálnych sietí, na základe týchto obvinení informuje, že audit ešte nebol ukončený, takže nie je možné vyvodiť konečné závery.

PWC taktiež informuje, že audit v súčasnosti nemôže byť ukončený kvôli pandémii koronavírusu, pretože vyhlásený núdzový stav má vplyv na vykonávanie určitých procesov, ktoré je potrebné vykonať priamo v klube a takisto je potrebné preanalyzovať dokumenty umiestnené v kanceláriách v Barcelone.

Vedenie je presvedčené, že veľkou výhodou auditu vykonávaného tak renomovanou spoločnosťou je to, že dôkladne skontroluje všetky problémy súvisiace s týmito službami a overí ich súlad so zákonom. Okrem toho sa ukáže, či všetka činnosť jednotlivých členov klubu nevystavila klub poškodeniu imidžu.

Vedenie súhlasí, aby sa po skončení auditu analyzoval jeho obsah a závery a následne sa verejne informovalo o rozhodnutiach vedenia a prijali sa vhodné opatrenia na základe obsahu auditu.

Barcelona verzus koronavírus

Vedenie sa rozhodlo propagovať všetky aktivity, ktoré vykonáva sociálne oddelenie klubu a nadácie s cieľom pomôcť v boji s dôsledkami pandémie koronavírusu.

Vedenie chce poďakovať všetkým spoločnostiam spolupracujúcim s klubom za ich prínos počas pandémie a poskytnutiu ľudských aj materiálnych zdrojov. Po prvé, čínskej firme Tencent, ktorá prostredníctvom Tencent Charity Foundation dospela k dohode s Nadáciou Barcelony a poskytla jej dary na nákup zdravotníckej techniky. Počas uplynulého týždňa dorazila prvá dodávka osobných ochranných prostriedkov, ktoré budú distribuované do rôznych nemocníc a medzi zdravotníckych pracovníkov, ktorí v súčasnosti bojujú s koronavírusom.

Tencent vytvoril špeciálny fond na boj proti pandémii v hodnote 100 miliónov dolárov s cieľom pomôcť zamedziť šíreniu koronavírusu. Zdroje budú preukázané na základe darov na základné a potrebné zdravotnícke služby. Nadácia Barcelony sa s Tencent dohodla na prerozdelení časti týchto zdrojov v Katalánsku.

Klub taktiež ďakuje Taiping, čínskej poisťovacej spoločnosti a lokálneho partnera Barcelony, ktorá zaslala do Katalánska 30 000 rúšok. Tie boli doručené Ministerstvu zdravotnícka katalánskej vlády.

Samozrejmé je aj poďakovanie Červenému krížu za spoluprácu v programe vytvorenom Centrom pomoci Barcelonista, ktorého cieľom je kontaktovanie 9000 socios klubu vo veku nad 80 rokov. Klub spolupracuje s dobrovoľníkmi z Červeného kríza v Katalánsku, ktorí poskytujú podporu pri plnení základných potrieb tejto vekovej skupiny, či už ide o jedlo, lieky alebo iné naliehavé požiadavky.

Klub zároveň informuje, že od 9. apríla sú v budove klubu v prevádzke odberné miesta na testy, ktoré zabezpečuje Nadácia pre boj s AIDS a infekčným chorobám v rámci programu koordinovaného lekármi Oriolom Mitjeom a Bonaventurom Clotetom, známym pod hashtagom #yomecorono a ktorý súvisí s testovaním lieku s cieľom zamedziť prenosu koronavírusu.

Okrem toho, v súlade s vyhlásením starostu Igualady, Marca Castellsa, klub sa prostredníctvom Josepa Mariu Bartomeua zaviazal odohrať charitatívny zápas s CF Igualaga, aby získal prostriedky na boj proti koronavírusu v tomto regióne.

Vedenie chce taktiež vyzdvihnúť celý rad iniciatív realizovaných mnohými fanklubmi, ktoré sú koordinované Svetovou konfederáciou fanklubov v spolupráci so spoločenským oddelením klubu. Medzi činnosti propagované týmito aktivitami je potrebné spomenúť pomoc Potravinovej banke.

Vedenie chce na koniec zopakovať, že je k dispozícii vládam a je pripravené pokračovať v spolupráci v boji proti pandémii. Ako inštitúcia s vysokou reputáciou máme spoločenskú zodpovednosť a chceme naďalej pomáhať.

Schválenie nových fanklubov

Vedenie Barcelony schválilo vytvorenie šiestich nových fanklubov, dvoch z katalánskeho regiónu a štyroch zo zahraničia. Zoznam nových fanklubov je nasledovný:

Penya Barça Collioure Les Templaires, Colliure, Francja FEDERACIÓ EMPORDÀ – CATALUNYA NORD

Penya Blaugrana Som Culé de Lloret de Vistalegre, Lloret de Vistalegre, Majorka, FEDERACIÓ BALEARS

Penya Blaugrana Hawally - Salmiya, Kuwejt, FEDERACIÓ MÓN

Penya Blaugrana Łódź, Polska, FEDERACIÓ MÓN

Penya Blaugrana Ha Noi, Wietnam, FEDERACIÓ MÓN

Penya Barça Basra, Iran, FEDERACIÓ MÓN

Vytvorenie nových fanklubov, z ktorých štyri majú medzinárodný charakter, ukazuje rozvoj značky Barcelony a globálne hnutie fanklubov.

Po schválení týchto fanklubov, Barcelona má dovedna 1270 fanklubov, 640 z nich sa nachádza v Katalánsku, 518 v ostatných častiach Španielska a 148 v ďalších krajinách sveta. V súčasnosti majú 170 658 členov."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-04-14 15:39:24
Mne to pripada, ako keby sa Fico obvinoval s Matovicom....jeden za 18 a druhy bez dvoch za 20 .... :DDDDD
Marian Premium
2020-04-14 15:46:51
Výsledky auditu zverejnené Sportom sú znepokojivé ako pre culés, tak aj pre klub, len prezident ďalej tvrdí, že nič nekalé sa nestalo... No uvidíme, ale v poriadku to nebude...