Madridský denník Marca píše, že Quique Setién nezlepšil herný štýl ani výsledky Barcelony. Tréner stále nedokázal presvedčiť hráčov prvého tímu Blaugranas o svojej hernej filozofii. Zlepšenie hry patrí medzi hlavné ciele Barcelony po obnovení sezóny.

"Nikdy som nepochyboval o našom kádri a ani o tom, že sme schopní vyhrať všetko, ale nie takým spôsobom, akým sme hrali pred pandémiou," povedal Leo Messi v poslednom rozhovore pre katalánsky denník Sport. Odkaz je konkrétny a jasný. Kapitán nie je spokojný s štýlom mužstva, ktoré nehrá tak, aby mohlo pomýšľať na zisk trofejí.

"Môžem garantovať len to, že moje mužstvo bude hrať pekne, pretože je to najlepší spôsob ako vyhrávať. Barcelona sa vzdialila od svojej filozofie," uviedol Quique Setién počas svojej prezentácie v januári. Trénerovi sa aj napriek týmto vyhláseniam nepodarilo presvedčiť hráčov o svojej filozofii. Uviedol to nielen Messi, ale myslia si to aj fanúšikovia, ktorí začali počas zápasov na hráčov pískať.

Setién chcel, aby jeho mužstvo hralo na vysoký presing a získavalo lopty na polovici súpera a zároveň sa vyhýbalo protiútokom, udržalo si hĺbku hry, mobilitu a efektivitu. Barca mala prezentovať herný štýl, ktorý by sa mal priblížiť tomu Cruyffovmu. Dosiahnutie tejto úrovne však vyžaduje viac úsilia, než si Setién predstavoval. Zlepšenie hry tímu patri medzi kľúčové ciele po obnovení sezóny v La Lige.

Súčasný tréner Blaugranas skúšal viacero rozostavení v závislosti od dostupných hráčov a konkrétneho súpera. Najčastejšie využíval taktiku 4-3-3, 3-5-2 a 4-4-2. To však nemalo vplyv na zlepšenie hry a štýlu. Setién viedol Barcelonu v 12. zápasoch, z ktorých vyhral 8, jeden remizoval a 3 prehral. V šiestich prípadoch však vyhral len o jeden gól. Katalánci vypadli z Kráľovského pohára a v La Lige majú len dvojbodový náskok pred druhým Realom Madrid. V Lige Majstrov na nich čaká odveta osemfinále s Neapolom na vlastnom štadióne. Messi si tieto problémy mužstva uvedomuje a verejne o nich prehovoril. Nespochybňuje mužstvo, ale herný štýl. Po posledných sklamaniach chce stále zvíťaziť v európskej súťaži. Sľúbil to a sľub chce splniť.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2020-05-17 10:30:38
Akože a čo od neho očakávali??? Že budú vyhrávať každý zápas 5:0 ?? Prebral mužstvo v polovici ligy, prvýkrát je v tak veľkom klube ako je Barca. Hráči by sa mali spamätať a hrať už niečo, nech si dajú ich obľúbené bago pri ktorom sa ani nezapotia, stále sa sťažujú na intenzitu tréningu. Ako prepáčte princezné ale mali by si vstúpiť do svedomia.
2020-05-17 10:50:24
Hlavně ze byli spokojení s Valverdem, kterymu bylo fuk jakou mají kondici. Každá změna stylu bolí a myslím že Setien si zaslouží šanci další sezónu.