Alex Song, bývalý záložník FC Barcelona, je v súčasnosti už bez klubu, keď s ním švajčiarsky Sion rozviazal zmluvu. Song poskytol rozhovor pre médiá, v ktorom porozprával na tému vysokých zárobkov, ktoré poberajú mladí hráči a poukázal na svoje osobné skúsenosti v Arsenale a v Barcelone.

Nadšenie z platu v Arsenale

"Keď som prestúpil do Arsenalu, počas prvého kontraktu som zarábal 15 000 libier týždenne. Viete si predstaviť, v akej eufórii som bol. Ako násťročný som poskočil z 4 000 na 15 000 libier... Mohol som si dovoliť množstvo nákupov, šialené večierky atď. Raz som išiel na tréning a videl som ako Henry prišiel na aute, ktoré bolo skutočným skvostom. Povedal som si, že taktiež chcem také, za každú cenu... A mal som ho, ale po dvoch mesiacoch som ľutoval, pretože som všetky peniaze utrácal na benzín. A vzal som si Toyotu."

Mladí hráči žijú nad pomery

"Väčšina mladých hráčov žije nad pomery a nad svoje možnosti. Viete koľko som zarobil za 8 rokov v Arsenale? Ale až v posledných štyroch rokoch som začal zarábať na živobytie, pretože môj plat sa výrazne zvýšil a uvedomil som si, že som rozhadzoval zbytočne.... Osem rokov v Arsenale, osem rokov a na svoj účet som si nemohol odložiť ani 100 000 libier. Ľudia si mysleli, že som milionár, ale tak tomu nebolo."

Do Barcelony za peniazmi

"Keď som videl, koľko budem zarábať v Barcelone, nepremýšľal som dvakrát. Myslel som na ženu a deti a na to, aby po skončení mojej kariéry mali dobrý život. Keď som hovoril so športovým riaditeľom Barcelony a povedal mi, že nebudem hrať často, bolo mi to k**** jedno, pretože som vedel, že budem milionárom."

"Vždy som hovoril, že 20-ročný vo Ferrari je chudobný, pretože v tomto veku ešte nedokázal nič... 50-ročného v Bentley by sme už mali rešpektovať."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2020-05-18 21:29:53
:D :D :D zasmial som sa ha ha
to aj ja by som bral
2020-05-19 11:51:35
ja by som v Barcelone hral aj zadarmo (aj keď by ma asi po sezóne vyhodili lebo by som hral horšie ako Rakitič :D)