Emili Rousaud, bývalý viceprezident FC Barcelona, publikoval otvorený list určený súčasnému prezidentovi klubu. Rousaud požaduje objasnenie prípadu Barçagate. Škandál vypukol pred niekoľkými mesiacmi a týkal sa falošných profilov na sociálnych sieťach, ktoré mali za úlohu zlepšiť imidž súčasného vedenia a diskreditovať jeho odporcov, napríklad hráčov prvého tímu či iných kandidátov na prezidenta. Klub v súvislosti s tým nariadil audit, na ktorý poukazuje nižšie uvedený list Rousauda.

"Vážený pán prezident,

Vyzývam vás ako prezidenta FC Barcelona a hlavného inštitucionálneho zástupcu všetkých barcelonistas. Robím to preto, aby som zistil, ako vyzerá stav vyšetrovania, ktorým Barcelona poverila firmu Waterhouse Coopers v súvislosti so zamestnaním rôznych spoločností pridružených k I3 Ventures s cieľom monitorovania sociálnych sietí.

Konzultujem to s vami ako socio Barcelony. Taktiež aj osobne, pretože ako bývalý člen vedenia a viceprezident pre inštitucionálne záležitosti som bezprostredne začal vyšetrovanie vyššie zmienenej záležitosti.

Túto žiadosť som predložil v presvedčení, že medzi hlavné úlohy vedenia je zabezpečenie úplnej transparentnosti pri správe klubu. Máme vyše 100 ročnú históriu plnú úspechov, FC Barcelona je na svete výnimočným klubom, pretože ju vlastnia socios a fanúšikovia. Členovia vedenia sú zodpovední za zachovanie tejto jedinečnej hodnoty nášho klubu a reprezentovanie fanúšikov v súlade s normami a organizmami, ktoré dbajú o dobré riadenie klubu.

FC Barcelona má orgány kontroly, ktoré boli vytvorené s cieľom zabezpečiť transparentnosť riadenia. Jedným z hlavných dôvodov prebiehajúceho vyšetrovania je zistiť, prečo zamestnanie týchto spoločností neprešlo cez mechanizmus kontroly.

Preto vás ako prezidenta nášho klubu žiadam, aby ste zabezpečili čo najrýchlejšie zverejnenie správy a vystavili vedenie dôsledkom situácie. Je to moja osobná žiadosť, ktorú vám adresujem ako bývalý člen vedenia na obranu transparentného riadenia nášho klubu. Teraz taktiež aj ako jeden zo socios reprezentujúc názor mnohých z nich, ktorí vyjadrili potrebu verejného vysvetlenia vyšetrovaných záležitostí."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
Jhonys Admin
2020-05-22 13:47:25
no pěkně se to zase zametlo pod koberec, Bartomeu to klasicky vyseděl jako doposud všechny svoje problémy. Média mlčí, nikdo se už o to prakticky nezajímá, žádní investigativci se toho nechytli, což fakt nechápu... Barto si udělá čistku v době karantény a zase se tváří jako svatoušek. A v Barceloně to asi nikoho moc netankuje :))
Marian Premium
2020-05-23 01:14:24
Treba do toho rýpať, aby sa to vyjasnilo, nesmie to Bartovi len tak prejsť.