Madridský denník Marca dnes uvádza, že hráči FC Barcelona nie sú spokojní so súčasnou situáciou. Takmer všetci totiž nemajú nič isté a ktokoľvek môže byť počas leta predaný do iného klubu. To sa hráčom nepáči.

Barça potrebuje finančné prostriedky a medzi nedotknuteľnými sa nachádza len zopár kľúčových hráčov. Ostatní sú si veľmi dobre vedomí toho, že nemajú istú budúcnosť na Camp Nou. Je to pre nich nekomfortná situácia, pretože by radi zostali v metropole Katalánska. Vedia však, že klub bude vytvárať tlak na to, aby niektorí z nich odišli.

"Nikdy neviete, aká bude budúcnosť hráča, ale dúfam, že zostanem v Barcelone v budúcej sezóne. To však závisí od prestupového obdobia, pre kluby je to výnimočné obdobie. Nikto nemá nič isté, ale dúfam, že zostanem," povedal Lenglet. Arturo Vidal uviedol: "Som tu veľmi šťastný a v Barcelone sa cítim pohodlne. Samozrejme, že tu chcem zostať. Prišiel som do klubu po druhej operácii kolena, nebol som v najlepšej forme, ale teraz som výborne pripravený. Máme dobré mužstvo a ja mám v šatni skvelých priateľov. Fyzicky sa cítim veľmi dobre." A zostať v klube chce aj Ivan Rakitić: "Chcel by som, aby niekto z klubu prehovoril a povedal, že zostávam a týmto spôsobom ukončil tieto špekulácie."

Ani jeden z trojice týchto hráčov však nemôže povedať, že má istú budúcnosť v klube. Aj napriek tomu, že Lenglet zasiahol do 29. zápasov vo všetkých súťažiach, pokiaľ do klubu príde zaujímavá ponuka, klub ho môže donútiť k prestupu. Rakitić je na prestupovom trhu už dlhší čas a hráča už prestupové špekulácie začínajú unavovať. Chorvát napriek tomu nechce odísť a k tomu otvorene prejavil svoje znepokojenie nad tým ako sa Bartomeu v tejto situácii zachoval. Zmluvy Rakitića a Vidala končia v roku 2021 a Barcelona počíta s ich predajom práve teraz, aby o rok neodišli zadarmo.

Barça je pripravená na predaj veteránov ako Rakitić, Neto či Arturo Vidal, ale v rovnakej situácii sú aj mladíci ako Todibo, Dembélé, Wagué či Junior Firpo. V istej situácii sa nachádzajú jedine Ter Stegen, De Jong či Messi, možno ešte Piqué, Ansu Fati a Griezmann. Všetci ostatní sú na tenkom ľade a klub ich môže počas leta predať.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2020-05-23 17:08:32
Tak konečne možnú začnú niečo hrať, aby dokázali, že majú na Barcu
2020-05-23 18:17:54
Rakitica predat vidal nie