Jaume Roures, zakladateľ spoločnosti Mediapro, poskytol rozhovor pre rádio Marca, v ktorom hovoril o obnovení španielskej ligy a o prestupoch Barcelony či o Sandrovi Rosellovi.

Návrat futbalu

"Mnoho ľudí sa usilovalo o to, aby sa tak stalo. Dúfame, že neobjaví nič, čo by to prekazilo. Futbal žije vo svojej bubline a vírus nás priviedol opäť na zem. Všetci vidia, že prichádzajú chudobné časy, že je potrebné spolupracovať, aby sa sezóna ukončila dôstojne a veci sa nezhoršili."

Straty v prípade nedokončenia sezóny

"V Európe by išlo o približne 7 miliárd a v Španielsku o 600 miliónov eur. K tomu je treba prirátať to, o čo prichádzame už teraz. Ide o peniaze, ktoré sa nedajú získať späť. Dúfam, že aj keď televízia bude vysielať zápasy, vyhneme sa vyšším škodám."

Realizácia zápasov

"Pokúsime sa urobiť rôzne pokusy. Nahrali sme zvuk zo všetkých štadiónov, testujeme aj virtuálne riešenia na štadiónoch. Prekvapuje ma, že v Nemecku nevynaložili väčšie úsilie, chýba tam dvanásty hráč. Doping, atmosféra, je to súčasť futbalu. Pokiaľ však nepríde vakcína, nevrátime sa k tomu, čo bolo."

Časy zápasov

"Našťastie môžeme hrať takmer každý deň, pretože fanúšikovia nemôžu na štadión, takže nie sme obmedzení len na víkendy."

Stanovisko prezidenta Barcelony

"Nie som z tejto myšlienky nadšený, nepritiahla moju pozornosť. Radšej budem robiť dokumenty, zaoberať sa múzeami, kinami... Robím množstvo vecí, ktoré ma motivujú omnoho viac, než vízia byť členom vedenia."

Prestupy Barcelony

"Už dlho hovorím, že Barcelona má v rozpočte obrovskú dieru a akosi to nikoho netrápi. K tomu je potrebné pripočítať straty súvisiace s pandémiou koronavírusu, tie peniaze sa nedajú získať späť. Je koniec obrovským prestupom za stovky miliónov eur, pretože nie sú peniaze. Realita vyhrá nad túžbou rozhadzovať peniaze. Bude to tak všeobecne vo futbale, ale najmä v Barcelone. Nikto už nezaplatí 150 miliónov eur, pretože ich nemá a banka mu ich nepožičia. Hovorím o výmenách... Nemôžu to však byť umelé fiškálne operácie ako napríklad výmena Neta a Cillessena."

Sandro Rosell

"Je nesmierne hlúpe tvrdiť, že mám vplyv na Najvyšší súd..."

Tebas

"Niekedy sme mali problémy a niekedy nie. Keď je politická situácia napätá, smejeme sa na slabosti každého z nás a ideme dopredu. Mám priateľov s rôznymi politickými možnosťami, ale to na veci nič nemení. Musíme žiť spolu a prijať, že ľudia majú rôzne vízie sveta. Niektoré línie je potrebné neprekračovať a ak sa tak stane, preruším s takým človekom vzťahy."

Voľné zápasy v nemocniciach

"Už sú, jeden zápas Primera a dva zápasy Segunda za týždeň. Čítal som o tejto myšlienke, ale nikto sa ma na to nepýtal. Existujú zmluvy, ktoré nie je možné zmeniť. K tejto téme je potrebné pristúpiť múdro. Nemyslím si, že by niekto niečo také ponúkol Movistaru."

Liga

"Podstatné je, aby sa liga dohrala zo športových dôvodov, z dôvodu vypadnutí, postupov a titulu. Pokiaľ sa to nepodarí, podľa mojej mienky je potrebné vziať do úvahy percentá. Federácia už o tom uvažovala - kto by mohol zahrať v európskych pohároch. Tak ako vo Francúzsku, hoci nerozumiem, prečo sa tam súťaž ukončila."

zdroj: marca.com
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-05-24 18:41:03
Napriklad mna to trapi. Uz od prveho momentu som vravel ze miliardovy rozpocet so ziskom par milionov je zly. A to este neboli zaratane splatky alias bonusy za coutinha, demba a dalsich. Diera v rozpocte znamena ze kader bude v buducnosti slabucky. Skoda ze tieto veci netrapia socios
2020-05-24 19:13:11
Problém je to, že na predávanie aj hráčov máme, ale teraz nie je nikto kto by kupoval. Keby že sme neutratili toľké milióny na trojicu Coutinho, Dembele, Griezmann, tak určite sme na tom finančne lepšie. Dembo keby bol zdravý, tak by bol kľúčovým hráčom pre tím a žiadneho Neymara by nám netrebalo. U neho sa ta kúpa nedá kritizovať, lebo je to hráč, ktorý nám chýbal a to, že to bude mať problémy so zraneniami nikto čakať nemohol. U Coutinha a Griezmanna mi príde, že si ich v športovom oddelení nenaštudovali. Obaja úplne nepasujú do tímu. Napr. Cou na krídle hrať nemôže a v trojčlennej zálohe tak isto. Kde s ním počítali? Griezmann tak isto na krídle to nie je ono a na hrote sa tiež veľmi neukázal, tak kde s ním sakra počítali, keď za neho utratili 120 M? Vo väčšine našich prestupoch nie je logika ako keby o nich rozhodovali len 1, 2 ľudia.