FC Barcelona určila obsadenie trénerského personálu v mužstvách v La Masii na sezónu 2020/2021. Vo väčšine mužstiev nedôjde k zmenám.

V starších mládežníckych mužstvách s 11 hráčmi sa nebude meniť nič. Franc Artiga zostane na čele juvenil A spolu so svojimi asistentmi Albertom Encinasom a Marcelom Sansom. Oscar López bude trénerom juvenil B s Polom Planasom a Gerardom Sarrom a Sergi Mila povedie cadete A spolu s Pereom Romeuom. Marc Serra a Oskar Coca zostanú na čele cadete B a David Sánchez s Perem Olivom na čele infantil A. Infantil B budú trénovať Albert Puig a Arnau Blanco.

K zmenám však dôjde v mladších mládežníckych mužstvách, ktoré pozostávajú zo siedmich hráčov. Pau Moral postúpi z alevin D do alevin A a pomáhať mu bude Cristian López, ktorý sa k nemu pripojí z benjamin D. V alevin B zostane Jordi López, ku ktorému sa pripojí nová tvár v barcelonskej akadémii - Marti Vila. Druhú sezónu v alevin C strávi Éric Campos a s prácou mu pomôže Albert Batalla, ktorý v La Masii pracuje už niekoľko rokov. Juanan Gil postúpi z benjamin A do alevin D, kde bude pracovať spolu s Enrikom Davim, ďalším novým trénerom v akadémii.

Novinkou v kategórii benjamin je postup Daniho Segoviu, ktorý po dvoch rokoch v prebenjamin prevezme benjamin A spolu s Guillemom Noguerasom, bývalým druhým trénerom alevin A. Trénerom benjamin B sa stane Davis Sánchez spolu s Guillemom Hernandezom. Benjamin C budú trénovať Mario Jordano, ktorý príde z benjamin C a Pau Tripiana - bývalý asistent trénera alevin C. Prebenjamin budú mať na starosti Albert Ametller s Polom Combellem. S klubom sa rozlúčili Álex Urresterazu (alevin C), Mario García (benjamin B) a Oriol Vidal (benjamin C).

Pokiaľ ide o trénerov brankárov, tak v starších kategóriách nedôjde k zmenám. V mladších sa s klubom rozlúči Fran Herruzo a jeho miesto pripadne Jesúsovi Unzuému a Alexovi Sánchezovi.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.