Madridský denník AS informuje, že Barcelona zrýchľuje tempo príprav na obnovenie sezóny. Hlavnú úlohu v tomto smere zohráva Eder Sarabia, asistent Quiqueho Setiéna, ktorý nabáda hráčov k vyššej intenzite.

AS tvrdí, že od utorka sú tréningy v Barcelone náročnejšie, než predtým. Trénerský štáb si uvedomuje, že hráči stále nie sú na 100% pripravení do hry a obnovenie La Ligy sa nezadržateľne blíži. Javier Tebas oznámil, že LFP plánuje obnoviť sezónu už 11. júna. Pokiaľ sa tento plán potvrdí, Barcelona by mala svoj úvodný zápas na pôde Malorky odohrať 14. júna. Zostáva už len málo času na to, aby Blaugranas zapracovali na čo najlepšej forme. Barcelona by privítala na prípravu o jeden týždeň naviac, ale termíny sú neúprosné a trénerský štáb sa musí týmto okolnostiam prispôsobiť.

Madridský denník je názoru, že počas utorkového tréningu bol mimoriadne aktívny práve Eder Sarabia, ktorý je známy pre svoj temperament. Asistent Quiqueho Setiéna počas rôznych momentov tréningu motivoval hráčov k vyššej intenzite. "Viac agresívne, zasiahni ju agresívne, spracuj a rýchlo strieľaj" kričal na hráčov počas tréningu. A na druhej strane, počas minizápasu piatich proti piatim kričal: "no tak, pokračuj, nebol to faul".

Barcelona by mala tempo počas nasledujúcich tréningov naďalej zrýchľovať, aby sa čo najlepšie pripravila na obnovenie ročníka a chránila hráčov pred zraneniami počas intenzívneho kalendára. Prvý tréning celého mužstva po prerušení sezóny sa bude konať pravdepodobne 1. júna. AS dodáva, že cieľom klubu je, aby hráči pristúpili k tomuto tréningu pripravení na 60-65%.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
kluc Premium
2020-05-28 09:05:28
Presne tak to má byť, myslím že si získava sympatie aj fanúšikov...
2020-05-28 09:59:51
Jsem za to rád, takto to má vypadat. Jen mi přijde komické, že dělají z těchto slov jakože wau, to tam jako nikdo nic podobného neřekl? Nebo není o čem psát, tak se píše super článek o něčem běžném.