Gerardo Martino bol trénerom Barcelony v sezóne 2013/2014. Jeho dobrodružstvo s klubom nebolo príliš úspešné a sám ho označil za "najhorší rok v jeho trénerskej kariére".

Najhorší rok

"Z pohľadu výsledkov to nebola zlá sezóna. Získali sme jeden titul, superpohár, zahrali sme tiež v jednom finále, ale v Barcelone je dôležité, koľko titulov sa získa. Podľa mňa to bol najhorší rok v mojej kariére, pretože môj vklad ako trénera sa začínal aj končil pri riadení mužstva."

Zápas s Realom bol kľúčový

"Niektoré veci, ktoré som presadil, netrvali dlho. Pre mňa bolo kľúčové El Clásico, v ktorom sme vyhrávali doma nad Realom 2:1. Druhý gól sme strelili po nábehu a potom niečo nefungovalo dobre. Podľa môjho názoru, ak by sme mohli niečo zlepšiť, tak nemali by sme zbaviť mužstvo možnosti behať."

"Rýchlosť robí z Barcelony kompletnejšie mužstvo, pretože ak súper chvíľu dominoval, bolo vhodné sa stiahnuť a hľadať priestor. O rok neskôr to urobil Luis Enrique."

Život po Barcelone

"Dostal som šancu trénovať reprezentáciu Paraguaja vďaka piatim rokom stráveným v lokálnom futbale, najmä vďaka semifinále Copa Libertadores z roku 2006. Páčila sa mi kvalita hráčov, ktorých som mal."

Tata Martino ako hráč

"Bolo by ťažké, aby sa taký hráč ako som bol ja, ocitol v mužstve, ktoré by som trénoval. Vyznačoval som sa technickými prednosťami, bol som voľný, ale snažil som sa hrať rýchlo a jeden dva dotyky, čím som to zakrýval."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-05-29 14:03:49
Vím, že po něm přišel Lucho a jeho úspěchy, ale i tak si myslím, že vyhazov Martina byl předčasný měl na to ještě u týmu ňákou dobu setrvat a vyhrávat sním, myslím že na to měl, ale to už je historie.