Inter Milán shání kvalitního stopera jako náhradu za Milana Škriniara. V této souvislosti se dotazovalo na Clémenta Lengleta, který by tak mohl být potenciálně zahrnut do přestupu Lautara Martíneze. Přestup ale není pravděpodobný, Barcelona považuje svého obránce za neprodejného.

Další den, další barcelonský hráč je spojován s odchodem. Podle informací Mundo Deportivo se tentokrát Inter Milán dotazoval na Clémenta Lengleta, jenž by tak mohl být součástí přestupu Lautara Martíneze. Nerazzurri​ totiž mají hledat pořádnou náhradu za Milana Škriniara, jenž je spojován s odchodem do hned několika evropských týmů, a to včetně Barcelony. Mundo ale dodává, že tento přestup není pravděpodobný, neboť Katalánci ani nemají v současnosti dostatečný počet stoperů.

Před několika týdny navíc to samé médium informovalo o tom, že je Lenglet považovaný v klubu za neprodejného. Francouz přišel do Barcelony v létě 2018 za 36 milionů eur a prakticky hned od svého příchodu začal tvořit obrannou dvojici s Gerardem Piquém. Velmi mu to usnadnil chatrný zdravotní stav Samuela Umtitiho. Doposud Lenglet naskočil za Barcelonu do 74 zápasů, v nichž si připsal 5 branek a 2 asistence.

Navíc v neprospěch oné výměny hovoří také prohlášení sportovního ředitele Interu Milán, jenž potvrdil, že klub akceptuje pouze vyplacení Lautarovy klauzule (více zde). Ta má prvních 14 dní v červenci hodnotu 111 milionů eur. Barcelona sice prvně doufala, že se ji podaří s Interem vyjednat výměnný obchod, tato jednání se však měla zadrhnout.

zdroj: tribuna.com
foto: tribuna.com

Diskusia

3 komentáre
kluc Premium
2020-05-30 08:14:20
Lenglet je ukážkou toho že možno nebol top stopér ale pravidelným hraním sa zaradil medzi top 10 na svete...chcem tým povedať že Pique už má 33, pred sebou tak 2-3 sezony, a Todibovi alebo Araujovi by stačila možno jedna sezóna aby sme mali kvalitou takého aký je napríklad teraz Upamecano ktory ma tiež jednu sezónu dobrú za sebou
2020-05-30 08:37:27
Lenglet nehral hneď od začiatku ako prišiel k nám. Dlho dlho sedel na lavičke a stabilnú stopérsku dvojicu tvorili Piqué a Umtiti. Až s jeho pribúdajúcimi zraneniami začal dostávať Lenglet šancu. A chopil sa jej teda parádne. Škoda Umtitiho zranení, bola by to super stopérska francúzska dvojica...