Domènec Torrent, bývalý dlhoročný člen trénerského štábu Pepa Guardiolu, poskytol rozhovor pre denník Olé, v ktorom odhalil tajomstvá práce trénera FC Barcelona z rokov 2008 až 2012, pričom zdôraznil význam jeho usilovnosti a dedičstva, ktoré po sebe zanechal. Okrem toho rozprával aj svojich prvých dojmoch po tom, ako videl Lea Messiho v akcii a zhodnotil, na akej pozícii môže Messi v budúcnosti hrávať.

Členom trénerského štábu Pepa Guardiolu si bol vyše 11 rokov, pokiaľ si sa v polovici 2018 nerozhodol obnoviť svoju kariéru hlavného trénera. Nebolo to spôsobené vyčerpaním kvôli požiadavkám, aké Guardiola vytvára vo svojom okolí?

"Nie. Ak trávite 10 hodín denne s jednou osobu po toľké roky, ak nie ste jej podobní, nedokázali by ste vydržať tak dlho. Máme rovnaký spôsob trénovania, pohľadu na rôzne veci a sústredenie sa na detaily. Nebolo to však vyčerpanie, ako by si niektorí mohli myslieť. Práve naopak, stále sme v kontakte a vychádzame spolu veľmi dobre, sme priatelia. Naše deti chodia spolu do školy."

Aké je tajomstvo úspechu Pepa Guardiolu?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.