Vedenie FC Barcelona včera zasadalo prostredníctvom videokonferencie, po ktorej publikovalo vyhlásenie. Jednou z noviniek je aj reštrukturalizácia oddelenia skautingu, o ktorej rozsiahlejšie informujú španielske médiá.

Reštrukturalizácia oddelenia skautingu

Po analýze, ktorá sa začala v januári tohto roku, sa rozhodlo o reštrukturalizácii tejto oblasti s cieľom zvýšiť jej účinnosť. Klub neposkytuje konkrétne informácie, ale podľa médií môže byť prepustených až 20 - 25 zo 40 skautov pracujúcich Barcelony. TV3 uvádza, že jedným z nich môže byť André Curry pracujúci v Brazílii, ktorý sa okrem iného angažoval v prestupe Neymara na Camp Nou. Na druhej strane, podľa Mundo Deportivo, Éric Abidal sa plánuje stretnúť s generálnym riaditeľom Barcelony Oscarom Grauom, aby prediskutoval ďalšiu budúcnosť Curryho. Športový riaditeľ Blaugranas chce, aby Curry zostal na svojej pozícii. Súčasná zmluva končí skautovi v júni 2021, keď sa končí aj funkčné obdobie Josepa Mariu Bartomeua.

Znovuotvorenie klubového múzea a Barça Store na Camp Nou

Vedenie Barcelony preskúmalo plány na znovuotvorenie múzea a klubového obchodu, ktoré je naplánované na týždeň od 8. júna, teda s návratom futbalu. Vstupenky do múzea budú predávané v akciovej cene po 10 euro pre miestnych obyvateľov a socios si zachovanú právo pre bezplatný vstup resp. teraz výnimočne si so sebou budú môcť vziať jednu osobu taktiež zadarmo.

Aquí jugamos todos - iniciatíva pri príležitosti návštevy Atlético

Vedenie schválilo špeciálnu iniciatívu s názvom Aquí jugamos todos [tu hráme všetci; pozn. red.] pri príležitosti návštevy Atlética na Camp Nou v rámci 33. kola La Ligy. Socios, členovia penyas a fanúšikovia z celého sveta budú môcť zaplniť tribúny personalizovanými dresmi prvého tímu. Penyas budú môcť rozmiestniť aj transparenty. Z dresov sa plánuje vytvoriť mozaika a fanúšikovia, ktorí si zakúpia dresy za 65€, okrem nich dostanú na pamiatku aj pamätnú fotografiu Camp Nou. Časť zisku preukáže klub Červenému krížu na boj s dôsledkami pandémie koronavírusu. Dresy je možné zakúpiť si do 15. júna pomocou internetovej stránky klubu.

zdroj: fcbarcelona.com as.com mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.