Luis Suarez sa postupne zotavuje zo svojho zranenia. Jeho prítomnosť v mužstve môže byť veľmi dôležitá v súvislosti s bojmi o titul v španielskej lige. Uruguajčan doteraz nemal možnosť hrať po vedením Quiqueho Setiéna.

Suarez v januári 2020 podstúpil operáciu kolena, ktorá ho na niekoľko mesiacov vyradila z hry. Pôvodne sa jeho návrat očakával v máji, v súvislosti s čím by prišiel o množstvo zápasov. Pandémia koronavírusu však spôsobila, že súťaže boli prerušené a Uruguajčan tak bude mať možnosť zasiahnuť do zápasov, v ktorých by za bežných okolností nehral z dôvodu rehabilitácie.

Po Suarezovej operácii sa začalo špekulovať o jeho ďalšej budúcnosti. Niektoré médiá informovali, že z Barcelony po sezóne už možno aj odíde, pretože sa črtal letný prestup do Interu Miami, ktorý vlastní David Beckham. V súčasnosti však nikto nehovorí o tom, čo bude v budúcej sezóne a všetci sa sústredia na to, že sa vyliečil zo zranenia a hlási návrat do hry.

Zatiaľ nie je jasné, v akej forme bude Uruguajčan po tak dlhom období bez futbalu. Sám útočník priznal, že mu chýbal kontakt s trávnikom, loptou aj so spoluhráčmi z mužstva. Útočník v tejto sezóne strelil 11 gólov a na ďalších 7 prihral. Pokiaľ sa mu podarí udržať úroveň, jeho prítomnosť na trávniku môže byť kľúčová pre trénerský štáb Blaugranas. Luis Suarez nemal doteraz možnosť zahrať si pod vedením nového trénera Barcelony, pretože operácia prebehla práve v čase trénerskej výmeny na lavičke prvého tímu FC Barcelona.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-06-02 20:09:46
Preto je dôležité aby bol zdravý je to najl. hrot u nás za niekoľko rokov, nepamätám že by si tak s Leom niekto rozumel hrať na slepo môžu len hráči s futb. chémiou a tým to funguje na 1, jasne že kľúčový a kto povie nie tak do toho nevidí, potrebujeme kladivo ktoré nám pri jeho zranení chybalo
2020-06-02 20:16:08
wauu..keď som sledoval tréningy a zvlášť Suaréza, tak som ostal milo prekvapený...ten chalan musel snáď schudnúť aspoň o 10 kíl..takto som si ho predstavoval ešte pred zranením, keď jeho pohyb sa rovnal nule..teraz prekvapil..dúfam, že sa mu zranenie bude vyhýbať....visca..