Spôsob dohrania Ligy Majstrov v tejto sezóne zatiaľ stále nie je stanovený, ale všetko poukazuje na to, že súťaž sa dohrá finálovým turnajom v Lisabone. Finále tak môže byť presunuté z 29. a 22. augusta. UEFA zároveň zvažuje povoliť registráciu ďalších hráčov v prípade zranenia či infekcie koronavírusom. Informáciu prináša katalánsky denník Mundo Deportivo.

Spoznali sme oficiálny dátum obnovenia a ukončenia tejto sezóny La Ligy, ale veľký otáznik stále visí nad Ligou Majstrov. Rozhodnutie v tejto veci pravdepodobne padne 17. júna. V najprestížnejšej európskej súťaži zostáva dohrať ešte 17 zápasov. V Európskej lige je to pre zmenu 27 stretnutí.

Médiá nedávno priniesli informáciu, že Istanbul môže rezignovať z organizácie finále Ligy Majstrov z finančných dôvodov a favoritom na získanie tejto možnosti sa razom stal Lisabon. Mundo Deportivo píše, že Liga Majstrov by sa pravdepodobne ukončila vo formáte Final Four. Do úvahy prichádzajú aj štadióny v Mníchove a v Madride (Wanda Metropolitano). Ak sa rozhodne o usporiadaní všetkých zápasov na jednom mieste, mužstvá nebudú nútené ďaleko cestovať, vďaka čomu budú mať viac priestoru na odpočinok. Táto možnosť sa však nepáči televíznym spoločnostiam, ktoré budú mať na prenos menej zápasov. Isté zatiaľ nie je nič, ale špekuluje sa o tom, že finále Ligy Majstrov sa odohrá 22. augusta a nie 29. ako sa prvotne predpokladalo.

Mundo Deportivo zároveň uvádza, že UEFA zvažuje umožniť klubom registráciu väčšieho počtu hráčov, aby týmto spôsobom kompenzovali absenciu zranených hráčov alebo tých, ktorí sa nakazili koronavírusom. Udialo by sa to v prípade, ak by sa nejaký hráč zranil alebo nakazil koronavírusom teraz, nie v minulosti a nemohol by hrať do konca sezóny. Týka sa to len súčasných hráčov v kluboch a nie prestupov uskutočnených počas leta.

V takomto prípade by Katalánci mohli do Ligy Majstrov zaregistrovať Martína Braithwaitea alebo niektorého hráča z rezervy ako napríklad Matheusa Pereiru či Ludovita Reisa. Trincão či Pedri by však nemohol byť zaregistrovaný. Nižšie je zoznam hráčov, ktorých by kluby mohli registrovať do Ligy Majstrov.

FC Barcelona: Martín Braithwaite, Matheus Pereira, Ludovit Reis
Real Madrid: Reinier, Rodrigo Rodrigues
Juventus: Demiral, Alejandro Marqués
PSG: Éric Maxim Choupo-Moting
Neapol: Faouzi Ghoulam, Kevin Malcuit, Amin Younes
Bayern Mníchov: Nicolas Kühn, Jann-Fiete Arp
Atalanta: Raoul Bellanova, Bosko Sutalo
Olympique Lyon: Camilo.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.