Martín Braithwaite poskytol rozhovor pre klubové médiá Barcelony. Hovorilo sa predovšetkým o zajtrajšom zápase Barcelony s Leganés. Práve Leganés je totiž Braithwaitov bývalý klub. Dán okrem toho zdôraznil význam prvého gólu, ktorý strelil v drese Blaugranas v zápase v Malorkou.

Prvý gól

"Streliť prvý gól za Barcelonu bolo úžasné. Je to niečo, o čom som sníval a tvrdo som kvôli tomu pracoval. Som veľmi šťastný."

Návrat na trávniky

"Návrat do hry bol výnimočný pocit. Bez fanúšikov je to iné, ale cítil som sa veľmi dobre."

Leganés

"Poznám to mužstvo a viem ako hrá. Chceme v La Lige zvíťaziť, takže musíme vyhrávať, aby sme naďalej získavali body. Hovoril som s Kevinom Rodriguesom, ktorý je mojim veľkým priateľom. Veľmi si chcem zahrať proti Leganés."

Spomienky na bývalý klub

"Veľmi dobre si spomínam na momenty z Leganés, ale predovšetkým na víťazstvo nad Sevillou na jej štadióne po úžasnom zápase."

Stretnutia proti Barcelone

"Prvý zápas bol pre Barcelonu ťažký, ujali sme sa vedenia a dobre sme bránili, no to nestačilo na víťazstvo. V druhom zápase bola Barcelona značne lepšia, hrala oveľa lepšie ako my."

Javier Aguirre

"Je to vynikajúci tréner, mám voči nemu veľký rešpekt. Prišiel do klubu a vedel ako chce hrať, čo chce urobiť a dodal hráčom sebadôveru. Pre mňa je však najdôležitejší ten ľudský aspekt. Pochopil, že hráči sú v prvom rade ľudia a potom futbalisti."

Tlak z dôvodu boja o titul a o udržanie

"Je to iné, tu sa hrá s tlakom kvôli výhre La Ligy. Radšej budem hrať o titul, než o záchranu."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-06-15 22:37:30
Borec