FC Barcelona sa opäť vracia na Camp Nou, kde privíta Leganés - svojho prvého súpera po prerušení súťaže kvôli pandémii koronavírusu. Kým Barcelona bojuje o titul, jej dnešný rival o záchranu. Čo môže tento zaujímavý zápas priniesť?

Dokáže si Braithwaite udržať svoju pozíciu?

Martin Braithwaite bol prekvapením v základnej zostave Barcelony v prvom zápase s Realom Mallorca, no Quiquemu Setiénovi sa odvďačil dobrým výkonom a gólom. Určite dúfa, že si miesto v základe zachová aj v dnešnom súboji proti Leganés, jeho bývalému klubu, čo priznal aj v rozhovore pre klubové médiá FCB: "Poznám to mužstvo a viem ako hrá. Chceme v La Lige zvíťaziť, takže musíme vyhrávať, aby sme naďalej získavali body. Hovoril som s Kevinom Rodriguesom, ktorý je mojim veľkým priateľom. Veľmi si chcem zahrať proti Leganés." Dán má veľkú šancu, že sa v základnej jedenástke objaví, keďže proti Malorke zahral lepšie ako Griezmann, zatiaľ čo Setién na predzápasovej tlačovke priznal, že Suarez zrejme od začiatku nenastúpi.

Messi opäť bližšie k 700 gólovej hranici

Leo Messi strelil Malorke gól číslo 698 vo svojej kariére za klub a reprezentáciu, čo znamená, že je opäť bližšie k významnému míľniku. Dvojica gólov z Messiho kopačky do siete Leganés na Camp Nou nie je nereálna, čím by dosiahol naozaj výnimočný štatistický ukazovateľ. Leganés určite nepotrebuje pripomínať fakt, že od Barcelony v januári dostal v Copa del Rey 5 gólov a z toho 2 patrili Messimu.

Vidal, Suarez a Umtiti len kartu od suspendácie

Setién pri zostavovaní základnej jedenástky na Leganés bude mať na pamäti fakt, že hneď trojica jeho dôležitých hráčov je v kartovom ohrození. Vidal, Umtiti aj Suarez majú v lige na konte už po štyri žlté karty, čo znamená, že ak budú napomenutí aj dnes večer, nasledujúci súboj musia nútene vynechať. Návrat Clementa Lengleta zrejme posadí Umtitiho na lavičku, ale Vidal so Suarezom sa s vysokou pravdepodobnosťou dostanú na trávnik a budú si musieť dávať pozor.

Je Camp Nou stále pevnosť?

Fanúšikovia si po dlhom čase opäť vychutnajú dávku dobrého futbal aj na Camp Nou, odkiaľ súperi len veľmi zriedkavo vozia body. Barcelona je v domácom prostredí nesmierne silné mužstvo, ale pred prázdnymi tribúnami hrala naposledy v roku 2017 z dôvodu situácie v Katalánsku. Vtedy dokázala poraziť Las Palmas výsledkom 3:0. V Bundeslige sa odohralo už niekoľko kôl bez divákov a čísla nám hovoria o tom, že výhoda domáceho prostredia už nie je tak markantná. Barcelona v každom prípade verí, že to nebude jej prípad a neporaziteľnosť v domácom prostredí si udrží aj bez fanúšikov.

Koľko striedaní Setién využije?

Tréner FC Barcelona už na tlačovke pred zápasom deklaroval svoje plány rotovať. Nie je ale jasné, či rotácia príde už v základnej zostave alebo prostredníctvom 5 striedaní v priebehu hry. Vieme, že Jordi Alba si kvôli suspendácii oddýchne, ale isté miesto v zostave majú už len Ter Stegen, Piqué a Messi. Do obrany by sa mohli vrátiť Lenglet a Semedo, v zálohe je na rotáciu veľa možností a Setién môže stred poľa skutočne osviežiť. Tréner by v každom prípade nemal zabudnúť ani na mladíkov na lavičke, ktorí netrpezlivo čakajú na svoju šancu.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-06-16 16:28:08
Ja by som dnes určite dal šancu Puigovi, aby zbieral cenné skúsenosti.