Katalánci včera odohrali prvý domáci ligový zápas po obnovení La Ligy. Súperom Blaugranas bol Leganés, ktorý bojuje o záchranu a svoju defenzívnou hrou narobil Barcelone množstvo problémov. Tento zápas bol zo strany domáceho celku už na prvý pohľad iný, než na Malorke.

Najlepšie: Messi a Puig

Po prestávke zapríčinenej pandémiou bolo vidieť, že na trávniky sa vrátila veľmi dobrá verzia Lea Messiho. Do marca totiž Argentínčana trápili rôzne drobné zdravotné problémy a neraz bolo vidieť, že mu bránia chytiť ten správny rytmus. Prvé dva zápasy po obnovení sezóny ukazujú, že kapitán Barcelony je v rozhodujúcej fáze sezóny vo veľmi dobrej forme. Stačí sa pozrieť na sólo pred vybojovaným pokutovým kopom - ako z jeho najlepších rokov...

Medzi pozitíva zápasu je potrebné uviesť aj Riquiho Puiga, ktorý po peknom štarte sa trochu vytratil. Je vidieť, že mladý odchovanec sa snažil využiť každú minútu na trávniku, aby zabojoval o svoje miesto v zostave. Hoci z toho zrejme nebude nič konkrétne, je pekné vidieť, že túžba presadiť sa tam je. Z jeho strany sme videli bojovaný výkon a odvahu či zanietenosť. Kiež by sa mladíkom inšpirovali aj ostatní hráči Barcelony.

Najhoršie: Hra v štýle Ernesta Valverdeho

Barcelona hrala proti Leganés staticky a bez iskry, pôsobila priemerne a súper mohol streliť nejeden gól. Leganés aj v druhom polčase dokázal potiahnuť niekoľko akcií, ktoré boli pekné a kombinačné. Loptu si vymieňal v oveľa lepšom rytme, než ospalá a na pol plynu hrajúca Barcelona. Práve kvôli tomu sa vedenie klubu zbavilo Ernesta Valverdeho, aby mužstvu dodalo impulz, no včera sa veci ukazovali absolútne bez zmeny. Jednou vecou je dávkovať úsilie s rozumom vzhľadom na nabitý kalendár, ale druhou vecou je hrať futbal, pri ktorom fanúšikovia zaspávajú pred TV.

zdroj: forcabarca.sk
foto: facebook

Diskusia

9 komentáre
2020-06-17 07:03:49
Griezman úplne mimo...
Nechápem prečo ho barca kúpila...
Keď už chceli striedať suareza, tak mali kúpiť Ben yedera
Ten je najlepším strelcom ligue 1 a to hra v Monaku, ktoré je 9. alebo 10. priečke v lige...
2020-06-17 07:19:58
Hodně pozitivní je, že trenér rotuje sestavy.